Zajec će na kraju sezone smijeniti Jakirovića

 DAMIR KRAJAC Cropix
OTKAZ JAKIRU?

Bomba iz Maksimira! Zajec će smijeniti Jakirovića na kraju sezone, bivšem treneru već je ponuđena klupa

Predsjednik više ne misli zadržati Jakirovića, makar ovaj u Maksimir donese sve trofeje
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. svibanj 2024. 07:04

Nakon onog velikog trijumfa na Rujevici u kojem su Modri zapravo osigurali naslov prvaka, napisali smo ovu rečenicu “u noćnim satima dok smo se vraćali za Zagreb, dobivali smo mnoge pozive koji su nas pitali hoće li Sergej Jakirović ostati trener Dinama nakon ove sezone?”. Ti pozivi s raznih adresa su nam sugerirali da bi se moglo dogoditi da Profa dobije “pismo zahvale” i ako osvoji duplu krunu. Dani su prolazili i gotovo svaki dan smo dobivali signale raznih izvora koji su nam tvrdili da ti pozivi koje smo dobivali u noći modrog slavlja zbog pobjede nad Rijekom nisu isprazne priče, bezvezne tlapnje. Iskreno, nismo se previše obazirali, jer nam nije bilo jasno da bi trener koji osvoji prvenstvo i Kup mogao biti gurnut niz maksimirske stepenice. Tko bi i zašto smijenio trenera koji je autor uspjeha i to u sezoni koja je bila iznimno turbulentna, prošarana svime i svačime, usponima i padovima? U takvoj sezoni uzeti prvenstvo, a moguće još i Kup, uz činjenicu plasmana u europsko proljeće, te izbacivanje Betisa, jest zapravo malo čudo. A na čelu tog malog čuda bio je upravo Sergej Jakirović.

Počeli su gaziti

No, u petak, nakon press konferencije koju je održao Jakirović u Maksimiru, nazvala su nas dva, inače do sada vrlo obaviještena izvora, koja su nam kazala da priča o smjeni Jakirovića nakon ove sezone, bez obzira na rezultat, odnosno moguće osvajanje duple krune ima itekako bistre obrise, te da je dosta izvjesna! Po tim izvorima, predsjednik Velimir Zajec će se zahvaliti Jakiroviću nakon ove sezone, čestitati mu na uspjesima, te mu onda pokazati - izlazna vrata! Izvori nas uvjeravaju da to navodno zna i trener Dinama... Možete kazati da je to na neki način stara priča jer je Jakirović ove sezone bio “smjenjivan” već nekoliko puta, da mu je stalno oštri mač vrludao oko vrata. Nakon Sparte, Ballkanija, Lokomotive, PAOK-a... Nakon tih ogleda u kojima je Dinamo teško gubio, pisalo se i govorilo “to niti jedan trener Dinama ne bi preživio”. Međutim, Profa je na koncu sve preživio. I bivša vlast ga je sačuvala, isto tako i nova s Velimirom Zajecom na čelu. Možemo kazati da ga je Zeko spasio nakon onog debakla u Solunu, kad je presidente bio pod pritiskom s raznih strana da Jakira pošalje u povijest. Zajecu tada sigurno nije bilo lako. Dočekan je u Grčkoj kao kralj zbog svega što je napravio s Panathinaikosom, a onda je na tribinama izgledao kao “prosjak” nakon što je njegov klub doživio blamažu. Ali, nije ga to pokolebalo, nije smijenio trenera, a nakon tog ispadanja iz Europe, Dinamo je počeo gaziti i evo ga sad nadomak obrane naslova i u finalu Kupa. Ali, kako tvrde naši izvori, na kraju ove sezone Zajec više ne misli zadržati Jakirovića, makar ovaj u Maksimir donese sve trofeje. Imamo informacije da je klupa Dinama ponovno ponuđena - Igoru Bišćanu! Treneru koji je smijenjen nakon onog poraza od AEK-a u Ateni kad su Modri ispali iz igre za Ligu prvaka. Ali isto tako informacije govore da Bišćan još nije odgovorio na tu ponudu, da očito dvoji želi li se vratiti na modru klupu ili ne.

image

Velimir Zajec

GORAN MEHKEK Cropix

image

Igoru Bišćanu već je ponuđena klupa

RONALD GORSIC Cropix

Ugovor do 2026. godine

Znate svi, Jakirović nije bio odabir nove vlasti u Dinamu, izabran je za trenera prije demokratskih izbora, nakon demisije Bišćana. Njegov brod se često naginjao na bok, a najbliže smjeni bio je nakon onog poraza od Lokomotive na startu proljeća. Ipak, ispravio ga je, na kraju će s njim po svemu sudeći kao prvak i veliki pobjednik uploviti u šampionsku luku. Javnost i navijači često su ga tijekom sezone kritizirali, bilo je i ružnih povika s tribina, ali nakon one pobjede nad Lokosima u Kranjčevićevoj, dobio je i podršku s tribina. No, po pričama koje kruže metropolom, na kraju će to biti samo labuđi pjev. Otići će kao pobjednik. ali u isto vrijeme i kao gubitnik. Nećemo naravno ništa unaprijed zaključivati, puno puta smo se uvjerili da to nije pametno. Međutim, s previše strana stižu vijesti da se njegov opus u plavom domu bliži kraju. Inače, ugovor s Dinamom Jakirovića veže do 2026. godine...

image
NIKOLA VILIC Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 07:53