Samir Handanović u Kranjčevićevoj

 RONALD GORSIC Cropix
SPREMA SE TRANSFER?

Nogometni velikan zbog jednog igrača poslao skauta na utakmicu Lokomotive i Rijeke

Legenda iz susjedstva viđena je na tribini u Kranjčevićevoj
Piše: Vito TomasObjavljeno: 28. travanj 2024. 23:38

Lokomotiva je u 32. kolu SuperSport HNL-a ostvarila 3:1 domaću pobjedu protiv Rijeke. Dvostruki strijelac za Lokose bio je 19-godišnji Marin Šotiček, jednom je poentirao Robert Mudražija, dok je jedini pogodak za Riječane zabio Jorge Obregon.

Spektakularna utakmica na Kranjčevićevoj tribine je ispunila brojnim navijačima, a mjesto u svečanoj loži pronašla su i neka eminentna imena. Tako su poraz ljutih rivala za vrh došli ispratiti Velimir Zajec i Sergej Jakirović, a susret su pratili i pojedini skauti te agenti.

Među njima se našao i Samir Handanović, legendarni slovenski vratar i bivši golman Intera. 39-godišnji Handanović prošle je sezone objesio kopačke i rukavice o klin te nakon gotovo 20 godina napustio nogometne travnjake. Međutim, ne zadugo jer se ubrzo upustio u skautske vode. Tako je Handanović na susret u Zagrebu došao s jednim ciljem - za Inter pratiti vratara Lokomotive Nikolu Čavlinu.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

21-godišnji vratar ove je sezone upisao 31 nastup u svim natjecanjima te pritom primio 30 golova i sačuvao 12 praznih mreža. Ustalio se Čavlina na golu Lokosa ove sezone, prometnuo se u ‘standardnu jedinicu‘, a od vratnica su ga udaljavale tek lakše povremene ozljede. Kontinuirano je pružao sjajne predstave, pričalo se u međuvremenu o interesu Dinama, a zanimanje Handanovića, odnosno Intera, stvari će zasigurno podignuti na još veći nivo.

image

Nikola Čavlina

DAMIR KRAJAC Cropix

Čavlina je ponikao u Lokomotivi, a zatim prešao u Dinamo, gdje je prošao kroz više omladinskih uzrasta. U ljeto 2022. ponovno se prebacio na Kranjčevićevu i od tada postupno gradio status koji nosi danas. Sada je poprilično izvjesno da će Čavlina na ljeto promijeniti sredinu, vrijednost na Transfermarktu mu je milijun eura, no s publicitetom koji mu je Handanović svojim interesom donio lako je moguće da će zainteresirani klubovi morati posegnuti dublje u džep od spomenutog milijuna.

- Nadam se da ćemo barem ostaviti oslonac ekipe kao što su Marić, Leovac, Čop, kakav je god u godinama... A nije ni lako prodati igrača - komentirao je nakon utakmice trener Lokomotive Silvijo Čabraja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 23:44