Željko Sopić

 RONALD GORSIC Cropix
ŠTO SE DOGAĐA?

‘Rijeka nije postojala, a tek Sopić! Ne mogu vjerovati da je to onaj isti čovjek. Sopa, budi se!‘

Dok je Rijeka trenutno u nokdaunu, Dinamo je u naletu, osam pobjeda zaredom u ligi
Piše: SNObjavljeno: 29. travanj 2024. 07:27

Lokomotiva je napravila pravi dar mar u HNL-u pobjedom nad Rijekom u sam smiraj 32. kola ovogodišnje sezone SuperSport HNL-a. Momčad s Kajzerice pobijedila je rezultatom 3:1 što je posljedično dovelo do toga da je novi lider na ljestvici Dinamo s bodom više od Rijeke te su sve oči uprte na derbi koji se igra ove nedjelje na Rujevici. Utakmicu je u HRT-ovoj emisiji Stadion prokomentirao Tomislav Ivković.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

- Ne znam koju riječ odabrati, reći ću čudna utakmica. Rijeka ovako kako je izgledala... ne bi da su uzeli Xanax prije utakmice. To nije ista momčad, nosili su iste dresove, ali je li ih toliko ubio pritisak koju su osjetili zbog pobjede Dinama nad Varaždinom. Ako je to tako, onda nije dobro. Nisu pokazali danas ni približno što je Rijeka, niti borbenosti niti agresivnosti niti osmijeha na licu niti igre. Jednostavno, Rijeka nije postojala - započeo je, a zatim istaknuo:

- Lokomotiva nije odigrala spektakularno. Obje ekipe radile su iste greške i primile golove iz prekida. Zadnja linija obrane Rijeke, koja je bila zaista fantastična, danas da si ih vidio rekao bi nemoguće. Pohvale Šotičeku, Lokomotiva je uzela sve što im je Rijeka ponudila. Igrali su disciplinirano, nisu srljali. U ovoj su utakmici pokazali neki drugačiji nogomet, čekali pogrešku protivnika i to iskoristili.

image
RONALD GORSIC Cropix

Ono što se Ivkoviću također nije svidjelo kod Rijeke jest stav Željka Sopića u krucijalnim trenutcima sezone:

- Nikad nisam vidio mirnijeg Sopića. Ne mogu vjerovati da je to onaj čovjek koji je non stop u pokretu i to već par utakmica. Rijeka treba Sopića koji skače, viče, razbija svlačionicu, jer kad nije tako, onda se to osjeti. Sopa, budi se! I ako budeš takav frajer u nedjelju onda imate šanse. Ako ne, nemate. Dogode se takve utakmice. Ima dana kad ne smiješ izaći iz kuće, ali još Rijeka odlučuje sama o sebi i to je najbolja stvar.

Dok je Rijeka trenutno u nokdaunu, Dinamo je u naletu, osam pobjeda zaredom u ligi, u subotu je pao Varaždin u gostima...

- Dinamo je zasluženo pobijedio. Dominirao je cijelu utakmicu, a njegov najveći problem je kako zatvoriti utakmicu. Svakim danom su sve bolji. Moraju popraviti fazu obrane, to je problem za trenera koji će s njima raditi. S rezultatom iz Kranjčevićeve Dinamo dolazi na svoje, međutim, sljedeća će utakmica biti utakmica istine. Čim se Dinamo riješio europskih utakmica, prodisao je - zaključio je.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 07:30