TOM DUBRAVEC Cropix
ZABORAVLJENI DRAGULJ

VIDEO: Golman Hajduka na posudbi napravio kobnu pogrešku, ovo bi ga moglo koštati cijelog prvenstva

Sheriff je s 21 naslovom prvaka apsolutni rekorder moldavskog nogometa
Piše: Vito TomasObjavljeno: 28. travanj 2024. 23:13

U brojnim europskim ligama odvijaju se napete završnice prvenstva. Svoje mjesto među njima pronašla je i Moldavija, a ova bi sezona za istočnoeuropsku državu mogla biti od posebnog značaja.

Tri kola prije kraja na čelu ljestvice lige za prvaka nalazi se Petrocub sa 17 bodova. S tri boda ispod njih drugo mjesto zauzeo je Zimbru, a najvažnije u svemu tome jest da je aktualni prvak Sheriff Tiraspol tek treći s 12 bodova. Dinamov krvnik od prije nekoliko sezona apsolutni je rekorder po broju naslova prvaka Moldavije, osvojili su ih čak 21, a trenutno drže niz od osam uzastopnih titula. Zanimljivo da je u tom periodu na klupi Sheriffa čak tri puta bio Hrvat; Zoran Zekić, Goran Sablić i Zoran Zekić osvajali su titule sa Sheriffom.

Međutim, ove bi sezone pehar napokon mogao ići u ruke nekom drugom klubu. Po tom pitanju, važan susret danas su odigrali Petrocub i Sheriff, a slavio je Petrocub s 2:1. Na vratima Sheriffa bio je 19-godišnji golman Hajduka na posudbi u Moldaviji Toni Silić. A upravo on je u 61. minuti napravio pogrešku koja bi se mogla pokazati kobnom za momčad iz Tiraspola. Loše je primio loptu u svom petercu, što su ubrzo iskoristili domaćini za povećanje prednosti.

POGREŠKU SILIĆA POGLEDAJTE OVDJE

Linker
06. svibanj 2024 05:50