GORAN MEHKEK Cropix
‘NE MOGU U TOME SUDJELOVATI‘

Neugodno iznenađenje za izbornika, stožerni igrač Dinama napustio reprezentaciju: ‘Idemo u krivom smjeru‘

U nacionalnom dresu odigrao je 80 utakmica i postigao dva pogotka
Piše: SNObjavljeno: 14. kolovoz 2023. 17:07

Stefan Ristovski oprostio se od reprezentacije Sjeverne Makedonije. Stožerni igrač Dinama i jedan od lidera maksimirske svlačionice na društvenim je mrežama objavio da se povlači iz nacionalne vrste, a glavni su razlog nesuglasice s neugodno iznenađenim izbornikom Blagojem Milevskim.

- Uvijek sam davao sve od sebe za Makedoniju, ali pod čovjekom koji je vodi zadnje dvije godine idemo u potpuno krivom smjeru. Ne mogu u tome sudjelovati i zato napuštam najdražu momčad - stoji u objavi Ristovskog na društvenim mrežama.

Ristovski je pod grbom Sjeverne Makedonije odigrao 80 utakmica, dio njih i s kapetanskom vrpcom oko ruke, a postigao je i dva pogotka - Španjolskoj (1:2) u grupnoj fazi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji i Gruziji (1:1) u Ligi nacija 2020. godine. Između ostalog, nastupao je i na prošlom Euru 2020. u sve tri utakmice grupne faze.

Sjevernoj Makedoniji u rujnu predstoje dvije utakmice kvalifikacija za Euro 2024. protiv Italije i Malte, no u lov na plasman morat će bez jednog od najvažnijih aduta. Trenutno su pretposljednja ekipa G skupine posljedično visokim porazom od Engleske (0:7) i Ukrajine (2:3), stoga im jedini bodovi ostaju oni ostvareni u travnju ususret pobjedi 2:1 nad Maltom.

Blagoja Milevski preuzeo je reprezentaciju 2021. godine nakon što je vodio U-21 nacionalnu vrstu, u dosadašnjoj 21 odrađenoj utakmici broji osam pobjeda, pet remija i osam poraza. I, čini se, ima ideje koje se ne sviđaju neupitnom povjereniku Igora Bišćana...

Linker
11. svibanj 2024 01:41