Alexander Isak

 ANDY BUCHANAN Afp
PREMIER LIGA

Ibrahimović više nije najbolji Šveđanin u Engleskoj: Skupocjena zvijezda ‘skinula‘ velikog Zlatana

‘Još traje borba za europska mjesta i trebamo se fokusirati na sebe‘, rekao je Isak
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 28. travanj 2024. 23:52

Zlatan Ibrahimović više nije najefikasniji švedski nogometaš koji je igrao u Premiershipu. Njegov učinak od 17 prvenstvenih golova, koliko ih je zabio u sezoni 2016./17. za Manchester United, nadmašio je Alexander Isak. Napadač Newcastle zabio je dva gola u 5:1 trijumfu protiv Sheffield Uniteda čime je svoj golgeterski skor podigao na 19 golova. A ostale su mu još četiri utakmice i da ga podeblja. U igri je još uvijek i za laskavu titulu najboljeg strijelca lige, Ollie Watkins zabio je također 19 pogodaka, a Erling Haaland i Cole Palmer samo jedan više.

Uz to što je postao najefikasniji švedski nogometaš u jednoj sezoni u Premier ligi, prvi Isakov pogodak za 1:1 također je značio da je zabio u sedam uzastopnih ligaških utakmica na domaćem terenu, što je prije uspjelo samo Andyju Coleu i Alanu Sheareru.

S novom pobjedom Newcastle je ostao u igri za Europu, Manchester United na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu bježi im samo jedan bod.

- Jako sam sretan. Bilo nam je važno ostati u borbi za europska mjesta. Dosta smo loše krenuli i trebali smo primiti gol da se probudimo. Dobro smo reagirali, trener nas je probudio na poluvremenu. Još traje borba za europska mjesta i trebamo se fokusirati na sebe, a onda ćemo vidjeti kako će ići - rekao je Isak, koji se pridružio Newcastleu na ljeto 2022. u transferu vrijednom 70 milijuna eura iz Real Sociedada

Linker
28. travanj 2024 23:53