ADRIAN DENNIS Afp
NAJKOMPLETNIJI NA SVIJETU

VIDEO: Joško Gvardiol izazvao totalnu ludnicu u Engleskoj, dobio i novi nadimak: ‘O Bože, što je ovo?!‘

U početku je bilo mnogo prigovora u vezi njegovih nastupa, međutim prošao je njegov period adaptacije
Piše: SNObjavljeno: 11. svibanj 2024. 15:58

Briljantnu utakmicu odigrao je branič Vatrenih Joško Gvardiol u 37. kolu Premiershipa. Na gostovanju Manchester Cityja kod Fulhama već je u 13. minuti zatresao mrežu nakon sjajno odrađene akcije i duplog pasa s Kevinom de Bruyneom.

GOL ZA 0:1

Drugi pogodak postigao je Phil Foden u 59. minuti, a dvanaest minuta poslije strijelac je opet bio - Joško Gvardiol! Pravovremeno je ispratio ubačaj Bernarda Silve te u padu na drugoj vratnici ugurao loptu u mrežu.

GOL ZA 0:3

Konačnih 0:4 postavio je Julian Alvarez iz jedanaesterca duboko u sudačkoj nadoknadi.

Društvenim mrežama munjevito su se počeli širiti hvalospjevi na račun hrvatskog braniča, a neki su ga prozvali i Galacticosom.

"Gvardiol je možda i najkompletniji svjetski defanzivac kojeg sam ikad vidio. O, moj Bože, što je ovo?"

"On se šali. Nisam previše iznenađen, znao sam da je sposoban za velike predstave još iz vremena kad je igrao za Dinamo, ali ovo što sada radi iz tjedna u tjedan naprosto je suludo."

"Nevjerojatno je da se čovjek njegova profila i građe kreće toliko graciozno, zvijer je od defanzivca."

"Kreće se toliko glatko, elitni je sportaš s elitnom tehnikom. Apsolutno je savršen za pozicije lijevog beka i lijevog stopera. Galacticos."

Joško je prošlog ljeta potpisao za Manchester City za 90 milijuna eura i tim postao naskuplji obrambeni igrač svijeta.

U početku je bilo mnogo prigovora u vezi njegovih nastupa, međutim prošao je njegov period adaptacije na igru Pepa Guardiole i sada je u potpunosti zablistao. Do travnja ove godine nije postigao nijedan pogodak, no zatim je eksplodirao. Prvijenac je upisao u Ligi prvaka protiv ni manje ni više nego - Real Madrida (9. travnja), da bi potom u Premiershipu zabio Lutonu. U 35. kolu zabio je i Nottingham Forestu, a sada je, dva kola kasnije, Fulhamu utrpao dva gola - prvi put u karijeri na jednoj utakmici.

Nije, stoga, ni čudno da se takvim nastupima branič Vatrenih prometnuo u jednog od ljubimaca publike na Etihadu.

Linker
11. svibanj 2024 15:58