PREMIJERA

BMW PONOVO U HRVATSKOJ: NA OTOKU ŠOLTI predstavljena spektakularna serija 8 Coupé!

 
 BMW

Nije prošlo puno vremena od prve međunarodne dinamičke prezentacije nekog BMW modela u Hrvatskoj, kada su novinari pristigli iz cijelog svijeta imali priliku voziti BMW Serije 2 Gran Tourer u Zadru i okolici, kada je predsjednik Uprave Tomić & Co. Franjo Tomić obećao kako će toga u budućnosti biti još. I eto, dočekali smo predstavljanje najprestižnijeg BMW-a u Hrvatskoj. Riječ je o sportskom i superluksuznom modelu Serije 8 Coupé koji je predstavljen u šoltanskom dvorcu Martinis Marchi, smještenom u uvali Maslinica. Nova Osmica plijenila je pažnju brojnih inozemnih i domaćih posjetitelja, a da je nova legenda rođena, složili su se brojni uzvanici Martinis Marchi ljetnog eventa, jednog od najekskluzivnijih događanja koje se svake godine odvija na Jadranu, a gdje se već tradicionalno uspješno isprepliću luksuz, moda i dizajn.

BMW

Zanimljivo, tvrtki Tomić & Co. među prvima u svijetu pripala je čast održati premijeru Serije 8 i za tu veličanstvenu prigodu odabrali su prelijepu Šoltu. Time je srednjodalmatinski otok dobio dodatnu pozornost poput velikih svjetskih lokacija i ostaje zapamćen kao jedna od prvih destinacija velike Osmice. Sukladno ovogodišnjem nazivu događanja, Life is a Cabaret, gosti odjeveni u skladu s temom te ukrašeni perjem i biserima zabavljali su se u opuštenoj atmosferi te podsjetili da je glamur minulih vremena jednako atraktivan i danas, uz sve blagodati koje sa sobom donose napredna tehnološka dostignuća.

Zanimljivost donosi i činjenica da je upravo ova serija između 1989. i 1999. godine predstavljala vrhunac ponude BMW-a te je u svijetu automobila vrlo brzo zaslužila legendarni status. Ne sumnjamo kako će novi model nastaviti uspješnu priču jer se „genetski kod“ izvornog modela prepoznaje na novom, a naravno zahvaljujući i motorizaciji. BMW Osmica dolazi u izvedbama M850i xDrive Coupé s 4,4-litrenim V8 motorom snage 530 KS te dizelskim BMW 840d xDrive snage 320 KS. Kod obje varijante za maksimalnu iskoristivost snage motora u svim uvjetima zadužen je inteligentni pogon na sve kotače xDrive... Predstavljanju je prisustvovao predsjednik Uprave Tomić & Co., Franjo Tomić, ali i brojne osobe iz javnog života među kojima odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković te poznati glumac Slavko Sobin kao i mnogi drugi.

BMW

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:24