NOVITET

FOTO: NOVA OPEL ZAFIRA KAO NIKADA DO SADA! Obiteljski jednovolumen s dodatkom Life u nazivu postao kombi s devet sjedala

 
 Opel

Prije točno dvadeset godina u jeku popularnosti kompaktnih jednovolumena Opel je na tržište pustio model Zafira koji je do danas kroz tri generacije osvojio srca brojnih kupaca, na kraju i kao Tourer varijanta i 7 sjedala po želji. Prve fotke nove Opel Zafire svjedoče o velikom zaokretu kod pozicioniranja ovog modela - naime, kao baza za Zafiru četvrte generacije poslužio je minivan Peugeot Expert.

2019 Opel Zafira Life

Ništa čudno, rezultat je to nedavnog preuzimanja Opela od strane PSA grupe i posljedičnog dijeljenja platformi kako bi se ostvarile uštede. S dodatkom u imenu Life, nova Zafira predstavlja udobno, višenamjensko MPV vozilo koje je i zabavno voziti, a nudit će se u tri dužine prilagođene zahtjevima kupaca: kratkoj varijanti od 4,60 m, srednjoj od 4,95 m i velikoj dužine 5,30 m – pri čemu svaka od njih dolazi s maksimalno devet sjedala. Kratka verzija Zafire Life otprilike je deset centimetara kraća od aktualne Zafire, dok je najduža otprilike 65 cm duža i time gotovo jednaka Vivaru Combiju. Kako objašnjavaju u Opelu Zafira Life tako pokriva do tri segmenta vozila i predstavlja novi standard među višenamjenskim vozilima s većim brojem sjedala.

2019 Opel Zafira Life

Po pitanju praktičnosti, preklapanjem naslona suvozačkog sjedala moguć je prijevoz predmeta dugih do 3,5 m. Preklapanjem trećeg reda sjedala povećava se kapacitet prtljažnika Zafire Life „S“ na 1500 litara (do razine krova), a uklanjanjem sjedala (koja se potom lako vraćaju) ukupna zapremina prtljažnika raste na čak 3397 litara.

2019 Opel Zafira Life

Luksuzna razina opreme „Lounge“ dostupna je za verzije s dugim međuosovinskim razmakom – sprijeda su sjedala opremljena funkcijama masaže i električnog grijanja, iza su četiri pomična kožna sjedala svako sa jednim dijelom širine 48 cm. VIP putnici mogu sjediti i okrenuti jedni prema drugima i uživati u prostoru za noge. Pomični stol može se sklopiti i pružiti dodatni prostor za pohranu manjih predmeta.

2019 Opel Zafira Life

Interijer je pritom svestran, nudi puno udobnosti interijera, brojne sustave pomoći za vozača te informacijsko-multimedijski sustav, head-up display i aktivni tempomat koji koristi kameru/radar. Tu je i sustav napredne kontrole poklizavanja IntelliGrip a može se naručiti i verzija s pogonom 4x4. Sustav pogona na sve kotače konstruirali su stručnjaci za off-road vožnju tvrtke Dangel.

2019 Opel Zafira Life

Zasad Opel još nije objavio koji motori pokreću novu Zafiru Life ( bit će poznato na skorašnjoj svjetskoj premijeri 18. siječnja na Salonu automobila u Bruxellesu) no poznato je da će Opel početkom 2021. ponuditi posve električnu verziju – još jednu stepenicu na putu elektrifikacije marke.

2019 Opel Zafira Life

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:24