AKTUALNO

FOTO: Novi Peugeot 508 SW stigao na domaće tržište, cijene kreću od 217 tisuća kuna za izvedbu s dizelašem od 130 KS!

Peugeot Hrvatska

 

Na domaćem tržištu krenula je prodaja nove generacije Peugeota 508 SW. Karavanska izvedba ističe se atraktivnim dizajnom pri čemu su dizajneri nadahnuće pronašli u svijetu shooting break automobila. Osim atraktivnosti, pruža zavidnu količinu prostora za putnike te velik prtljažnik kojem se lako pristupa. Unutrašnjost je moderna, a središnje mjesto zauzima inovativni i-Cockpit.

Iako su u današnje vrijeme popularniji SUV modeli, karavani su i dalje itekako traženi od strane kupaca. Primjerice, d-segment u Europi predstavlja tržište od 1.400.000 vozila, a u posljednjih deset godina, karavani čine većinu tog segmenta unatoč stalnom dolasku novih vozila i linija automobila, ponajprije SUV-ova. U Europi je svako treće vozilo prodano u D-segmentu karavan.

Foto: Peugeot Hrvatska

Zahvaljujući funkcionalnim krovnim nosačima koji izgledom odgovaraju dizajnu automobila, karavan je gotovo jednako nizak kao i limuzina; samo 1,42 m. To je gotovo 6 cm manje od prethodne generacije, što donosi optimalne aerodinamičke karakteristike, a pritom osigurava dovoljno prostora za glave putnika na stražnjim sjedalima kako bi se ispunili standardi u segmentu. Osim toga, dužina iznosi 4,78 m, što je 3 cm dulje od limuzine, ali i 5 cm kraće od prethodne generacije. U Peugeotu su mislili i na praktičnost, pa tako obujam prtljažnika iznosi 530 litara. Pritom je opremljen stražnjom klupom djeljivom u omjeru 2/3:1/3 s funkcijom Magic Flat. Taj sustav omogućuje trenutačno preklapanje bočnih sjedala s pomoću dva gumba smještena s obje strane prtljažnika. Time se stvara potpuno ravna podnica koja oslobađa 1780 litara utovarnog prostora.

 

Što se tiče motorizacije, u ljubitelji benzinaca mogu odabrati između dvije benzinske izvedbe: 1.6 PureTech sa 180 KS te 1.6 PureTech sa 225 KS. Za one koji preferiraju dizelaše, nude se tri različite verzije snage 130 KS, 160 KS te 180 KS. Treba spomenuti kako samo izvedba sa 130 KS može biti uparena sa ručnim mjenjačem, dok ostatak dolazi sa 8-stupanjskom automatikom.

 

Cijene kreću od 217.180 kuna za početnog dizelaša sa ručnim mjenjačem, dok prvi benzinac snage 180 KS dolazi sa paketom opreme GT Line stoji 282.654 kuna. Snažniji dizelaš od 160 KS uparen sa automatskim mjenjačem kreće od 266.491 kuna.

Izdvajamo

Iz drugih medija