CROSSOVER U TOPLESSU

FOTO: Novi Volkswagen T-Roc Cabriolet skida se za devet sekundi i dolazi na frankfurtski salon!

 
 Volkswagen

Volkswagen je kao svojevrsno zagrijavanje za frankfurtski salon automobila otkrio sve najvažnije detalje i tehničke podatke vezane uz novi T-Roc Cabriolet! Iako se dolazak ovog automobila očekivao jer je iz Wolfsburga i službeno bio najavljen i potvrđen više puta, ova je informacija pravo osvježenje jer se o novom modelu – premda ga VW zasad još uvijek naziva „konceptnim automobilom blizu serijske proizvodnje” - već sada zna baš sve ono što je za njega najbitnije.

Foto: Volkswagen

Za početak tako treba znati da će T-Roc Cabriolet, kada u proljeće sljedeće godine krene postane dio službene Volkswagenove ponude, osim karakterističnog dizajna uvjetovanog zamjenom tvrdog krova platnenim, sa sobom donijeti i neke manje promjene u unutarnjim i vanjskim dimenzijama. Tako se između ostaloga pojavio podatak da će zu odnosu na klasični T-Roc ovaj biti duži 34 mm dok će mu osovinski razmak biti veći za 37.

Volkswagen

Osim toga, dakako, bit će tu i odgovarajuća strukturna ojačanja karoserije, podvozja vrata i okvira vjetrobrana kako uklanjanje krova ne bi imalo negativnih posljedica na čvrstoću i sigurnost automobila. K tome, tu je i roll-over zaštita koja se u slučaju prevrtanja u djeliću sekunde automatski izvlači iza stražnjih sjedala. Slijedeći tradiciju znanih kućnih kabrioleta, T-Roc će imati platneni krov, a bit će potpuno automatiziran te će se na pritisak tipke otvarati za samo 9 sekundi, što će se moći obaviti i u vožnji, do brzine od 30 km/h.

Volkswagen

S opcijski dostupnom sljedećom najnovijom generacijom infotainment sustava MIB3 T-Roc će stalno biti online, a informacije o svim raspoloživim funkcijama prikazuju se na središnjem zaslonu dijagonale do 8 inča. U kombinaciji s Active Info Displayom veličine 11,7 inča time je na raspolaganju i potpuni virtualni kokpit.

Volkswagen

Što se pogona tiče, kupci će moći birati između dvije benzinske opcije, 1.0 TSI sa 115 ili 1.5 TSI sa 150 KS, pri čemu će uz prvi biti dostupan samo ručni mjenjač sa 6 stupnjeva prijenosa, a uz drugi kao opcija i 7-stupanjski DSG. Opreme su također dvije, malo više sportski orijentirani R-Line te malo više „dizajnerski” Style...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:50