NOVITET

FOTO: POGLEDAJTE CROSSOVERSKI Mercedes E-klase All Terrain kao odgovor na Volvo V90 Cross Country

Volvo V90 Cross Country i Audi A6 Allroad dobili su zanimljivu konkurenciju u obliku Mercedesa E-klase karavan s dodatkom u nazivu All Terrain
 Mercedes

Mercedes je napokon odlučio po uzoru na Audi i Volvo koji već nekoliko generacija drmaju segmentom crossoverskih karavana, na visoke noge postaviti svoj veliki karavan E-klase s pogonom na sve kotače 4Matic te ga oplemeniti hrpom terenskih detalja na karoseriji.

Foto: Mercedes

Zračni ovjes pritom može spuštati i podizati karoseriju s obzirom na vrstu podloge do 35 mm, što u konačnici znači da je s podnicom udaljenom od tla za 156 mm u off-road modu, All Terrain izvedba je u odnosu na standardu E-klasu karavan bitno viša. Po nama, uspjela je to kombinacija karavanske elegancije s luksuznom te udobnom kabinom i robusnijeg off-road izgleda u ovoj inačici. Za obiteljske izlete u prirodu i nezahtjevnije makadamske puteve sasvim dovoljno, dok s druge strane na autocesti i dalje zadržava kvalitete luksuzne krstarice koja može ponijeti hrpu tereta.

U ponudi kod All Terrain izvedbe naći će sa samo jedan motor: 2,0-litreni dizelaš od 194 KS uparen sa 9G-Tronic automatikom. Do 100 km/h iz stajanja u stanju je sprintati za 8 sekundi i voziti do 232 km/h najveće brzine. Kasnije tijekom godine, modelu E 220d 4Matic All Terrain pridružit će se i šestcilindarski model E350d 4Matic All Terrain. Premijera će biti održana na salonu automobila u Parizu početkom listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 19:44