IZBOR SVJETSKOG AUTA GODINE 2017.

FOTO: Pogledajte finaliste svjetskog izbora auta godine

Prema mnogima jedan od najznačajnijih izbora, World Car Awards, pobjednika će proglasiti u travnju ove godine, a ovdje donosimo pregled modela koji su ušli u završni krug
 World Car Awards

U svijetu postoji mnogo izbora za auto godine, međutim jednom od najznačajnijih smatra se nagrada "World Car Awards". Ovaj tjedan objavljeni su finalisti po kategorijama, a ukupni pobjednik bit će proglašen u travnju u sklopu salona automobila u New Yorku. Odluku o pobjednicima donijet će žiri od 75 međunarodnih automobilskih novinara. Glavna kategorija (općenita) odnosi se na auto godine, a u finalu je sljedećih 10 modela: Audi A5/S5 Coupe, Audi Q2, Audi Q5, Fiat/Abarth 124 Spider, Honda Civic, Jaguar F-Pace, Mazda CX-9, Škoda Kodiaq, Toyota C-HR i Volkswagen Tiguan. Prošlogodišnji osvajač nagrade za automobil godine bila je Mazda MX-5.

U kategoriji luksuznih automobila, za nagradu se natječu: Bentley Bentayga, BMW 5 , Genesis G90, Mercedes-Benz E-klase i Volvo S90.

Kategorija sportskih automobila uključuje sljedeće finaliste: Aston Martin DB11, Audi R8 kabrio, Honda NSX, McLaren 570S i Porsche Cayman.

U kategoriji urbanih malih automobila natječu se: BMW i3, Citroen C3, Ford Ka+, Smart kabrio i Suzuki Ignis. U skladu s trendovima tu je i kategorija zelenih autiju gdje bi pobjedu mogao odnijeti jedan od sljedećih modela: Chevrolet Bolt, Honda Clarity Fuel-Cell, Hyundai Ioniq, Tesla Model X i Toyota Prius.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:02