IGRAČKA ZA ZNALCE

FOTO, VIDEO: BMW M2 COMPETITION od 410 KS i 550 Nm vozi na pogon iz modela M3

 
 BMW

BMW je predstavio istinsku jurilicu na atomski M pogon, model M2 s dodatkom Competition u nazivu te tako smanjio glavobolju svim onima BMW fanovima koji se hvatju za glavu još od predstavljanja modela Serije 2 Activ Tourer te najave nove Serije 1 s prednjim pogonom. Druga strana spektra: novi BMW M2 Competition predstavlja samu srž i filozofiju M odjela - pravi je to kompaktni sportski bolid sa stražnjim pogonom i ručnim mjenjačem koji će vlasnicima ponuditi nemjerljive gušte za volanom.

Za razliku od dosadašnjeg modela M2, Competition dolazi s prilagođenim 3,0-litrenim rednim Twin-turbo 6-cilindrašem iz modela M3 i M4 koji raspolaže s 410 KS, a koji su na raspolaganju već od 5250 okretaja te s 550 Nm najvećeg okretnog momenta, koji je na raspolaganju od 2350 okretaja. Za razliku od dosadašnjeg M2 to je povećanje snage za 40 KS i 85 Nm, dok su brojke performansi odlične: do 100 km/h M2 Competition iz stajanja starta za kratke 4,2 sekunde s M DCT mjenjačem (4,4 sa 6-stupanjskim ručnim) i s opcijskim M Driver’s paketom vozi do 280 km/h bez blokade.

BMW

Vizualne promjene na karoseriji obuhvatile su "bubrege" i završetke ispuha od crnog kroma, 19 colne alu naplatke specifičnog dizajna s Michelin Pilot Super Sport gumama, dok u kabini pronalazimo crveni prekidač za startanje motora, nova sportska sjedala s Dakota kožom i sportski profilirani upravljač. Pakleni M2 dostupan e u dvije boje - Hockenheim srebrnoj i Sunset narančastoj, a poznate su i cijene u Njemačkoj gdje BMW M2 Competition stoji od 56.500 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:39