AKTUALNO

FOTO, VIDEO: NOVI HYUNDAI SANTA FE s licem Kone spreman za premijeru u Ženevi!

 
 Hyundai

Hyundai je predstavio novi Santa Fe, a za tu su priliku objavili i fotogaleriju na kojoj možete vidjeti novo lice korejskog SUV-a. Prvo što ćete primijetiti je značajne promjene na prednjem dijelu koji podsjeća na Konu, što je i logično budući da će ovakva maska biti novo zaštitno lice korejskog proizvođača.

Foto: Hyundai

Novi Santa Fe od prethodnika je duži za 70 mm, dok je međuosovinski razmak narastao za 65 mm te iznosi 2,765 mm. U ponudi će biti verzije s 5 sjedala i 7 sjedala, spomenuta veća verzija nosit će naziv Santa Fe XL, a iza trećeg reda sjedala skriva 130 litara prtljažnog prostora. Klasična verzija broji pozamašnih 625 litara prtljažnog prostora.

Hyundai

Interijer je dobio moderna rješenja poput head-up zaslona te digitalnog kokpita, a vozač i putnici će moći svoje mobitele uparivati putem sustava Apple Car Play i Android Auto. Upravljanje infotainment sustavom osim putem dodira bit će moguće i glasovnim naredbama. U skladu s trendovima na tržištu, tu je i čitav niz sigurnosnih sustava, od kojih se ističe sustav koji prepoznaje potencijalni udarac prilikom izlaska iz parkinga pa po potrebi zaustavlja automobil, kao i inovativni sustav Safe Exit Assist koji zaključava vrata ako putnici pokušaju izaći iz vozila a ono detektira nadolazeći promet (ovaj sustav mogao bi biti posebno koristan taksistima čiji klijenti često izlaze kao "muhe bez glave").

Na početku prodaje bit će dostupna tri različita motora: 2.0-litreni turbobenzinac od 235 KS, 2,0-litreni dizelaš od 186 KS i 2,2-litrena verzija od 202 KS. Sve verzije uparene su s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem i pogonom na sve kotače. Ovaj SUV premijeru će imati u Ženevi, a prodaja na europskom tržištu počinje sredinom godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:01