AMG GT 4-DOOR COUPE

FOTO, VIDEO: OPAKI KONKURENT PANAMERI! Ovo je Mercedes AMG GT s četverim vratima i 639 KS

 
 Daimler AG

Mercedes-AMG je na salonu u Ženevi premijerno pokazao dugonajavljivani AMG GT 4-Door Coupe. Riječ je zapravo o AMG GT Coupe modelu s četverim vratima koji je rezerviran za one koji žele spoj praktičnosti i vrhunskih performansi! Dakle, ako ste se pitali zašto CLS više nema verziju 63 AMG, ovo je odgovor. Najsnažnija verzija rezervirana je za ovaj model kojeg je prvi čovjek Daimlera dr. Dieter Zetsche predstavio kao prvi istinski AMG model za cijelu obitelj. Prednji dio krase LED svjetla sa sad već dobro poznatim svjetlosnim potpisom Mercedesa kao i masivna "Panamericana" maska. Kupcima se nude tri verzije : AMG GT 53+, GT 63 4Matic+ i GT 63 S 4Matic+.

Foto: Daimler AG

Ponudu otvara "najslabija" verzija, model AMG GT 53 4Matic+, blagi hibrid koji ukupno broji 435 KS, što je dovoljno za ubrzanje od 4,5 sekundi i maksimalnu brzinu od 285 km/h. Kupce ovog modela vjerojatno će više zanimati dvije snažnije verzije: AMG GT 63 4Matic+ te AMG GT 63 S 4Matic+ za čiji je pogon zadužen 4,0-litreni bi-turbo motor koji broji 585 KS, odnosno 639 KS u S verziji. Spomenuta verzija pravi je monstrum pa tako do stotke juri za 3,2 sekunde i potegne do krajnjih 315 km/h. To su već brojke uz koje može posramiti veliki broj supersportaša na tržištu. Za odlično držanje na cesti brine se sustav zakretanja stražnjih kotača koji dolazi standardno (osim u verziji 53 AMG gdje je doplata).

Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Türer Coupé, AMG Carbon-Paket, , Interieur: Leder Exklusiv Nappa DINAMICA / schwarz mit gelber Kontrastziernaht, Zierteil: AMG Zierelemente Carbon;Kraftstoffverbrauch kombiniert: 11,2 l/100 km; CO2-Emissionen kombiniert: 256 g/km* (vorläufige Daten)

Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Door Coupé, AMG Carbon-packet, Interior: Leather exclusive nappa DINAMICA / black with yellow contrast ornamental seam, Body trim: AMG body trim carbon;Fuel consumption combined: 11,2 l/100 km; CO2 emissions combined: 256 g/km* (provisional data)
Daimler AG

U Mercedesu su posebno ponosni na unutrašnjost. Uz dva dobro poznata 12,3-inčna zaslona tu je sada novi središnji greben na kojem se nalazi veliki broj komponenti kojima se upravlja putem dodira. Tu je i novi upravljač, a vlasnik putem rotiranja kotačića na desnoj strani može mijenjati i podešavati način vožnje. AMG GT 4-Door Coupe na europsko tržište dolazi krajem ljeta a cijene zasad još nisu poznate. U svakom slučaju, Porsche Panamera je dobila opakog konkurenta!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:03