STIŽE MILD HIBRID

FOTO, VIDEO: OSVJEŽENO LICE ZA HYUNDAI i30 Modernizirani korejski kompakt premijeru doživljava na salonu u Ženevi

 
 Hyundai

Zanimljivo će biti na štandu Hyundaija na salonu u Ženevi – osim nove generacije modela i20, sada je došao red na osvježeni i30.

Kao što se očekivalo s prvih teasera, novi i30 dobio je osvježeno lice s novim LED svjetlima (nešto uža i sa zanimljivim svjetlosnim potpisom u obliku slova V) i agresivno dizajniranim prednjim branikom.

Pritom se prve slike odnose na verziju sa N Line paketom opreme koji će se sada prvi puta nuditi i u karavanskom izdanju, a koji uz atraktivniji dizajn donose i dorađeni ovjes.

Pogled na stražnji kraj otkriva novi svjetlosni potpis kao i nešto drugačiji odbojnik. Kupcima se nude i novodizajnirani 16 i 17-inčni naplaci (18-inčni za N Line) kao i tri nove boje karoserije (Dark Knight, Silky Bronze i Sunset Red)

Najveća novost u unutrašnjosti je digitalni 7-inčni kokpit, dok se na središnjem dijelu nalazi 10,25-inčni zaslon osjetljiv na dodir.

Riječ je o osjetnom poboljšanju u odnosu na trenutnu verziju. Uparivanje mobitela moguće je putem Apple CarPlay i Android Auto sustava, a tu je i bežično punjenje.

Novi i30 prvi puta dolazi s Bluelink tehnologijom – riječ je o aplikaciji putem koje je moguće upravljati određenim funkcijama automobila, pa tako vlasnik može zaključati automobil, provjeriti tlak u gumama, locirati automobil ili primjerice putem mobitela namjestiti navigaciju.

Ulazni motor je 110 KS snažan 1,5-litreni Dual Port, a slijedi ga poznati 1,0-litreni T-GDI motor snage 110 KS, odnosno 120 KS (nudi se i sa 7-stupanjskim automatikom, ali i kao mild-hibrid sa 48-voltnim električnim sustavom).

Ljubitelji dizela mogu odabrati 1,6-litreni dizelaš koji dolazi u verzijama sa 115 KS i 136 KS (standardno dolazi kao mild-hibrid).

Vrh ponude čini novi 1,5-litreni T-GDI benzinac snage 160 KS.

Paprene N verzije još nisu predstavljene, pa se njihove premijere očekuju u drugoj polovici godine...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:03