NOVITET

FOTOGALERIJA: ZABORAVITE NA AUDIJEV DOSADAN COPY-PASTE DIZAJN i kažite nam sviđa li vam se potpuno novi Q3?

 
 Audi

A8, A7, A6, A4 redizajn, A1, Q8…. Gdje je kraj predstavljanju novih Audi modela? Polako! Sada je Audi pokazao i prve fotografije novog Q3! Agresivniji, moćniji i upečatljiviji tri su prve riječi koje nam padaju na pamet po pitanju izgleda novog SUV-a. Suparnik BMW-a X1 po svemu nadmašuje prethodnika, a zanimljivo, novi kompaktni plemeniti SUV iz Ingolstadta koristi brojne elemente i detalje izgleda s nedavno predstavljenog najsportskijeg Audi SUV-a Q8 što pozdravljamo.

Foto: Audi

Nabildani Q3 od prethodnika je dulji 10 cm, dok je međuosovinski razmak dulji za 7,6 centimetara što osigurava više prostora na stražnjoj klupi, a ostalo je i mjesta za čak 674 litre volumena prtljažnika u čemu Q3 uvelike nadmašuje konkurenciju. Unutrašnjost je sportski uređena s dobrom dozom luksuza, a vozač gleda u 12,3 inčnu digitalnu instrumentnu ploču i središnji zaslon infotainmenta od 8,8 inča ili uz doplatu od 10 inča. Apple Car Play i Android Auto su standardni kao i četiri USB otvora te Wi-Fi hotspot.

Audi

Od sigurnosne opreme tu su upozorenje na promjenu trake, kočenje u nuždi, adaptivni tempomat s održavanjem u voznoj traci, asistent kod prometnih gužvi, a kupci će moći dobiti i elektronski podesiv ovjes, modove vožnje s čak šest opcija te naravno Quattro pogon. Za pogon su zaduženi kako benzinski motori tako i dizelaši, no od šturih podataka koje je Audi pustio u javnost naznačen je tek 2.0 TFSI benzinac od 190 KS uparen sa 7-stupanjskom automatikom te Quattro pogonom. Premijera se očekuje na Salonu automobila u Parizu ove jeseni dok prodaja u Europi starta u studenom. Do tada će biti poznati i svi ostali detalji kao i cijena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:51