JEDE AUTOBAHN

FOTO,VIDEO: ZA 3,2 SEKUNDE OD 0 DO 100 km/h I DO MAKSIMALNIH 305 km/h U ČETVERO! BMW je pokazao novi M8 GranCoupe od 600 KS i M8 Competition od 625 KS

 
 BMW

Nakon modela M8 Coupe i M8 Cabrio, BMW je upravo predstavio i treću varijantu Osmice na M Power pogon - M8 Gran Coupe s četverim vratima.

Ispod poklopca se, dakle, nalazi 4,4-litreni V8 twin-turbo stroj snage 600 KS i 750 Nm najvećeg okretnog momenta koji je uparen s 8-stupanjskom M Steptronic automatskom transmisijom koji većinu momenta šalje na stražnju osovinu, ili ovisno o uvjetima u vožnji na obje.

Novi M8 Gran Coupe do stotke iz stajanja sprinta za 3,3 sekunde i limitiran je na 250 km/h osim s opcionalnim paketom M Driver s kojim hvata maksimalnih 305 km/h.

Pritom M8 Competition Gran Coupe od 625 KS sve radi malo brže, poput sprinta do 100 km/h za 3,2 sekunde, te također s paketom M Driver vozi do 305 km/h.

Za bolje držanje/ležanje u odnosu na standardnu osmicu Gran Coupe, ovjes je ojačan, a tu su i aktivni M diferencijal te M Servotronic upravljački sustav.

Za još sigurnije i kraće kočenje teške rakete iz Münchena brinu se karbonsko-keramičke kočnice (opcija).

BMW

Novi M8 Gran Coupe se kotrlja na 20 colnim lakim naplacima, krov je izveden od ugljičnih vlakana, a sve kako bi se dodatno uštedjelo na težini.

Vanjsko stiliziranje je uobičajeno agresivno,a u ponudi je i opcionalni M Carbon paket koji većinu plastike zamijenjuje ugljičnim vlaknima, dok straga u oči upadaju četiri velika okrugla završetka ispuha.

U unutrašnjosti se na standardno ekskluzivno sportsko-luksuzno uređenje te ambijentalnu rasvjetu mogu dodati opcionalni M detalji poput još boljih sjedala i umetaka.

BMW

Ispred vozača caruju dva velika 12.3 i 10,25 inčni ekrani te head-up zaslon koji očitavaju sve informacije.

Tko sada naruči novi M8 Gran Coupe dobit će posebnu izvedbu First Edition koja će se izraditi u tek 400 primjeraka po cijeni od ok 150.000 eura bez davanja...

BMW

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:01