NEMA VIŠE ŠIRENJA ZARAZA U AUTU

HIPOHONDRI ĆE BITI ODUŠEVLJENI: Jaguar Land Rover planira uvesti novu tehnologiju koja će ubijati viruse i bakterije u kabini automobila!

 Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover radi na tehnologiji koji bi mogla spriječiti širenje prehlada i različitih viroza. O čemu je točno riječ? Sustav koristi UV-C tehnologiju koja se već godinama koristi za dezinfekciju vode, filtriranje zraka i sterilizaciju površina. Jaguar Land Rover sada planira to integrirati u automobil kako bi se spriječilo širenje bakterija i virusa unutar kabine. Sve bi bilo riješeno unutar sustava klime. U kompaniji su objavili i sliku u kojoj je objašnjen cijeli proces.

"Prosječni vozač provede 300 sati godišnje za volanom", rekao je Dr Steve Illey iz Jaguar Land Rovera dodavši kako ovdje postoji odlična prilika za poboljšanje preventivnih mjera. "Implementacija ove tehnologije ne samo da će poboljšati kvalitetu života naših kupaca, već će spriječiti širenje bakterija i virusa te tako štititi zajednicu od zaraza", dodao je. Ovdje je poseban naglasak stavljen na car sharing usluge koje bi u budućnosti trebale biti sve popularnije. Ako je osoba prije vas vozila bolesna/prehlađena, dobro je znati da će automobil eliminirati viruse i bakterija iz zraka pa se možete voziti s manjim rizikom da ćete i vi za koji dan biti prehlađeni.

Istraživanja koja su proveli ljudi iz Jaguar Land Rovera pokazuju kako bi ova tehnologija mogla smanjiti širenje bolesti za 30 posto. U svakom slučaju, sigurni smo kako će ovo biti itekako korisna funkcija koju će posebno cijeniti hipohondri...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:52