AKTUALNO

KABRIOLET IZ SNOVA redizajnirani Lamborghini Aventador S Roadster sa 740 KS spreman za Frankfurt

Ubrzanje do stotke traje tek 3 sekunde, maksimalna brzina iznosi 350 km/h a za zaustavljanje se brinu karbon-keramičke kočnice
 Lamborghini

Lamborghinijev Aventador Roadster na tržištu je gotovo 6 godina, a talijanski proizvođač sada je objavio slike i specifikacije njegova nasljednika. Riječ je o redizajniranoj verziji koja u nazivu dobiva oznaku "S". Sličnu stvar smo vidjeli i kod Aventadora Coupe, čiji je redizajn također dobio oznaku "S", a prvi primjerci već se voze po ulicama ekskluzivnih gradova. Vizualne promjene odnose se na agresivno oblikovan novi prednji odbojnik, novi izgled stražnjeg difuzora kao i crni elementi na stražnjem dijelu. Krov je sastavljen od dva panela koji se skidaju ručno. Iz Lamborghinija napominju kako je proces vrlo jednostavan, paneli teže tek 6 kg i moguće ih je smjestiti u prtljažnik na prednjem dijelu auta.

Foto: Lamborghini

Vozne karakteristike su poboljšane budući da Aventador S Roadster uz pogon na sva četiri kotača koristi i zakretanje stražnjih kotača za što bolje držanje u vožnji. Uz to, snaga 6,5-litrenog atmosferskog V12 motora pojačana je na 740 KS, a ispušni sustav dodatno je poboljšan u odnosu na prethodnika. Ubrzanje do stotke traje tek 3 sekunde, maksimalna brzina iznosi 350 km/h a za zaustavljanje se brinu karbon-keramičke kočnice. Ukupna težina automobila iznosi 1625 kg, što je 50 kg više od verzije s krovom. Ipak, roadster verzija ima svoje prednosti u što smo se uvjerili u Monaku gdje je vlasnik Aventadora u Roadster izdanju uspio na suvozačko mjesto staviti dvije djevojke. Taj video možete pogledati ovdje. Aventador S Roadster će javnosti biti prikazan idući tjedan u Frankfurtu, vrlo vjerojatno u ovoj "Blue Aegir" plavoj boji. Poznata je i cijena koja kreće od 313 tisuća eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 07:00