ODLIČNA PRILIKA ZA DOMAĆE KUPCE

KAO NOVI, SAMO POVOLJNIJI: Tržište prepravilo čak 18.000 godišnjaka iz rent-a-cara, cijene i do 30 posto niže!

 

Na parkiralištima domaćih prodajnih salona trenutno vlada opsadno stanje. Deseci, čak i stotine automobila upravo vraćenih iz rent-a-cara napravili su potpunu blokadu većine autokuća u Hrvatskoj. U pravilu se radi o godišnjacima, odnosno rabljenima proizvedenim ove ili prošle godine koji s prosječnih 15.000 prevaljenih kilometara predstavljaju vrlo isplativu kupnju. Kupnju koja kupcima nudi uštedu oko dvadesetak posto.

Neslužbeni podaci govore da su rent-a-car tvrtke ove godine kupile oko 18 tisuća vozila. Taj posao na krilima uspješnih turističkih sezona i povećanog broja stranih turista pridošlih zrakoplovima i brodovima raste već godinama, a sretna posljedica takvog stanja stvari za domaće vozače jest bogata ponuda rabljenih. Po već dobro uhodanom obrascu, poznato je, rent-a-car tvrtke svake godine kupuju automobile uz ugovoreni otkup (buy-back). A to je, pak, savršena prilika za sve koji bi željeli kupiti nov ili barem što noviji automobil, s tvorničkim jamstvom skraćenim za svega šest mjeseci, ali i osjetno nižom cijenom u odnosu na potpuno nove, salonske primjerke.

Situaciju na terenu provjerili smo u desetak zagrebačkih autosalona, a detaljnu ponudu modela, sve detalje i izračune ušteda potražite u novom broju Auto kluba uz koji dobivate spomenuti besplatni prilog Rabljeni.

Naravno, tu je i mnoštvo ostalog automobilističkog sadržaja. Tako smo istražili kolike eko poticaje možemo očekivati dogodine.

Zagreb, 150917.
Avenija Dubrava.
Ilustracija kupovine elektricnog automobila u Renaultovom salonu.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
CROPIX

Prisustvovali smo i svjetskoj premijeri novog VW Golfa 8 i donosimo sve detalje omiljenog modela u Hrvata.

Zvonimir Jurčić na predstavljanju novog Golfa

U Portugalu smo isprobali novi Peugeot 208 i donosimo prve dojmove za upravljačem.

Na usporednom testu ovaj put su se našli SUV modeli u formi premium kompakta.

Ne manjka ni testova, pa se tako na prvom testu našla nova Toyota Supra GT Sport koju smo između ostalog isprobali na Grobniku.

Od ostalih testova izdvajamo test Nissan Qashqaija s novim 1,7-litrenim dizelašem od 150 KS, Honde CR-V sa hibridnim pogonom te Mazde CX-30 sa SkyActiv 2,0-litrenim benzincem od 122 KS.

Marko Miščević

Na testu rabljenog ovaj put se našla Dacia Sandero, dok je rubrika servis rezervirana je za test zimskih guma u kojem ima nekoliko iznenađujućih rezultata.

U Londonu smo sudjelovali na Hydrogen Society skupu na kojem je Toyota s partnerima predstavila hidrogensku budućnost transporta.

Sebastien Mauroy

Za ljubitelje motora tu je test Harleya Davidsona Low Ridera S, dok u rubrici servis možete pročitati priču o 60 godina Škode Octavije.

Tu su i izvještaji s utrka F1 u Meksiku, Moto GP-a u Australiji te WRC-a u Španjolskoj.

Uglavnom, i u ovom će se broju pronaći ponešto za svakoga. Ugodno čitanje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:48