STOJI 15.000 EURA

KINESKI GEELY ISPORUČUJE NOVI ICON SA ZAŠTITOM OD KORONE! SUV iz Kine do kupaca stiže s IAPS inteligentnim sustavom koji izolira i eliminira viruse

 
 Geely

Kineski Geely započeo je s prodajom svog subkompaktnog SUV-a naziva Icon koji će biti specifičan po tome što će se prodavati isključivo online.

Iz kompanije su istaknuli kako su već zaprimili 30.000 prednarudžbi, što znači da bi Icon mogao postati najpopularniji SUV ovog proizvođača.

Pritom za takvo što mogu zahvaliti prilično atraktivnom dizajnu izvana kojeg potpisuje njihov studio u Kaliforniji, dok su se za unutrašnjost u kojoj dominira 10,25-inčni zaslon osjetljiv na dodir pobrinuli stručnjaci iz njihovog studija u Barceloni.

Foto: Geely

Budući da se epidemija koronavirusa širi, mnogi se pitaju hoće li biti sigurni u svojim novim automobilima koji su došli iz Kine. Geely je spreman i na to – kao opcija uz Geely Icon dolazi i poseban inteligentni sustav IAPS (Intelligent Air Purification System) koji u kombinaciji s klimom izolira i eliminira bakterije i viruse!

Geely

Iako možda ovaj sustav ne bi privukao toliko pažnje, u vrijeme epidemije koronavirusa čini se kao obavezna stavka za kupce ovog modela!

Sličnu stvar su prošle godine najavili i u Jaguar Land Roveru. Oni su pritom predstavili sustav koji koristi UV-C tehnologiju koja se već godinama koristi za dezinfekciju vode, filtriranje zraka i sterilizaciju površina.

Jaguar Land Rover planira to integrirati u automobil kako bi se spriječilo širenje bakterija i virusa unutar kabine. Sve bi bilo riješeno unutar sustava klime.

Doista zanimljiva rješenja s kojima će hipohondri biti oduševljeni, ali bit će korisna i za sve one koji jednostavno žele smanjiti rizik od bolesti.

Geely Icon inače dolazi s mild-hibridnim motorom – benzincem od 174 KS i 48-voltnim električnim sustavom koji donosi dodatnih 13 KS. Prosječna potrošnja prema navodima proizvođača pritom iznosi 5,7 litara. Cijene kreću od 15,142 eura, što će biti jedan od glavnih aduta ovog modela (uz zaštitu od koronavirusa...).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 01:07