POZNATI SVI DETALJI

NAJBRŽA SERIJSKA TOYOTA DOSAD: Nova Supra ispod poklopca skriva 340 KS i do stotke juri za 4,3 sekunde!

 Toyota

Napokon smo i to dočekali - ovo su službene slike nove Toyote GR Supre! Model koji je u posljednjih nekoliko mjeseci svako malo "curile" po portalima sada je napokon premijerno predstavljen javnosti u Detroitu. Krenimo od onog što dosad nije bilo poznato, a to je snaga motora. Iako smo znali da se ispod poklopca skriva šestcilindarski motor obujma tri litre iz BMW-a Z4, sada je otkrivena i točna snaga koja iznosi 340 KS i 500nm okretnog momenta. Snaga se prenosi putem 8-stupanjskog automatskog mjenjača na stražnje kotače, dok ubrzanje do stotke iznosi niske 4,3 sekunde! Zabava u vožnji pritom bi trebala biti zagarantirana.

Foto: Toyota

Na stazi će do izražaja doći savršena raspodjela težine (50-50), a tu je i adaptivni ovjes (vozači mogu birati između dva načina vožnje - Normal i Sport). Naplaci su 19-inčni i dolaze standardno što uvelike pridonosi atraktivnosti ovog modela. A kad smo kod same atarktivnosti, vanjski dizajn je impresivan. Kao što se to očekivalo, velik broj vizualnih rješenja preuzet je sa konceptnog modela FT-1.

LED svjetla neobičnog oblika, veliki usisnici zraka i agresivan dizajniran prednji odbojnik , dva nastavka ispušnog sustava i difuzor sa središnjim LED svjetlom (po uzoru na F1 bolide) i fiksni spojler novopečenim vlasnicima će garantirati poglede.

Unutrašnjost s druge strane itekako podsjeća na bratski BMW Z4 s kojem su preuzeti i mnogi prekidači. Na početku prodaje japanski proizvođač je pripremio i posebne verzije. Za tržište SAD-a riječ je o Launch Edition modelu koji dolazi s posebnim naplacima, crvenim detaljima i karoserijom u bijeloj ili crnoj boji. Za Europu je pripremljena verzija "A90 Edition" koju možete pogledati u videu:

Nova Toyota Supra na naše tržište stiže u svibnju ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 16:29