AKTUALNO

NAKON VAĐENJA 15.000 OLUPINA iz prirode fotograf Romeo Ibrišević predstavlja knjigu "Kako smo čistili Hrvatsku“

U četvrtak, 30. studenog u 18:30 u knjižnici Medveščak održat će se predstavljanje knjige koja se tek piše i uređuje pod radnim nazivom naziv "Kako smo čistili Hrvatsku"
 Romeo Ibrišević

Predavanje o budućoj knjizi održat će novinar, fotograf, eko-borac i osnivač udruge „Zelene stope“, Romeo Ibrišević, koji već trinaest godina neumorno obilazi prirodne ljepote Hrvatske, u njima pronalazi odbačene auto olupina i organizira njihovo izvlačenje. Nakon svake takve akcije, nastane nadahnuti tekst i brojne fotografije koje objavljuje u medijima sklonima ekološkim temama.

Romeo Ibrišević

U tim mu je aktivnostima cijelo vrijeme partner tvrtka Renault Nissan Hrvatska koja mu osigurava automobil, od milja nazvan Zelenko. Do sada su Romeo i Zelenko prešli više od 200.000 kilometara i iz nacionalnih parkova, parkova prirode, rijeka,mora, jezera, šuma i ostalih prirodnih ljepota Hrvatske izvukli i na reciklažu poslali više od 15.000 olupina. U akcijama izvlačenja, likom a ponekad i djelom, Romeu su pomagale brojne osobe iz javnog života: saborski zastupnici, sportaši, pisci, glumci...

Romeo Ibrišević

Dobrano su se rukama i nogama angažirali pripadnici Hrvatske vojske, HGSS-a, Hrvatske pošte, svećenici, učenici i učitelji, ronioci, vatrogasci, policajci, speleolozi... A prošle godine, posebnu moralnu podršku pružilo mu je i više od dvadeset istaknutih hrvatskih slikara koji su na Romeove fotografije olupina otisnute na slikarsko platno intervenirali svaki svojim stilskim izričajem i iz te dokumentarne građe stvorili nova umjetnička djela koja još više naglašavaju važnost očuvanja prirode i okoliša kao temeljnih vrijednosti života pojedinca i društva. Dođite i poslušajte kako zvuči istinska ljubav prema prirodi, planetu, domovini i u konačnici prema potomcima koji u svemu tome jednoga dana moraju moći uživati, kao što su u njima uživali naši preci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:54