KRENULA PRODAJA

NOVI CEED MIJEŠA KARTE U KOMPAKTNOJ KLASI: u domaće salone stigla treće generacija, cijene od 124.900 kuna!

Zlatko Horvat

 

Na hrvatsko tržište stigla je do posljednjeg detalja unaprijeđena treća generacija popularne Kije Ceed, čija osnovna benzinska verzija stoji 124.990 kuna, dizelska 144.990 kuna, a karavanska je skuplja za dodatnih 7000 kuna. Novinarskom prezentacijom u Zagrebu i službeno je obilježen početak prodaje treće generacije Kije Ceed, jednog od dosad najomiljenijeg automobila privatnim kupcima na našem tržištu.

Zlatko Horvat
 

Novi model u najpopularnijoj peterovratnoj i prijevozima većih stvari pogodnijoj karavanskoj izvedbi već se nalazi u prodajnim salonima Kije, a startnu ponudu zasad čine tri benzinska i dva dizelska motora, ručni mjenjač sa šest brzina i automatski s dvije spojke i sedam brzina (7DCT) te tri razine opreme. Osnovni benzinac je dobro poznati atmosferski motor 1.4 (100 KS), dostupan samo s ručnim mjenjačem i prvom opremom Active. Takav Ceed košta 124.990 kuna, a nudi solidnu opremu: LED dnevna svjetla, uređaje za upozorenje na sudar, detekciju vozila u mrtvom kutu, samostalno držanje u voznoj traci, sva četiri prozora i vanjske retrovizore na struju, daljinsko centralno zaključavanje, kožni volan, USB priključak, radio s 5-inčnim dodirnim ekranom, tempomat, putno računalo, start/stop sustav…

Zlatko Horvat
 

Motor od kojeg se prodajno najviše očekuje je trocilindarski 1,0-litreni turbobenzinac (120 KS), također samo sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, koji u opremi Active stoji 128.990 kuna, u srednjoj Edition 137.990, a u najvišoj Fresh 152.990 kuna. Na vrhu benzinske ponude stoji 1,4-litreni turbomotor (140 KS), ponuđen zasad samo s najboljom opremom, po cijeni 163.990 kuna.

 Što se dizelskih motora tiče, zasad je u ponudi 1.6 CRDi (115 KS), dok snažnija izvedba (136 KS) stiže naknadno. Cijena mu starta na 144.990 kuna, a završava na 170.990, ovisno o opremi. Karavanske izvedbe s velikim i praktičnim prtljažnikom (čak 625 litara) skuplje su 7000 kuna u odnosu na standardnu.

Treba još jednom napomenuti kako je novi Ceed u svemu za koplje nadrastao dosadašnjeg. Ne samo po pitanju gabarita (dugačak je 4,31 metra) koji omogućuju više prostora i komfora, nego i tehnološkom opremom za zabavu i sigurnost, ali s novom platformom i podvozjem i puno boljim voznim karakteristikama. Čak toliko da je na prvim usporednim testovima zapadnoeuropskih medija kao cjelina ocijenjen boljim od Golfa i ostalih europskih konkurenata!

Velik adut i dalje ostaje dobro poznato jamstvo od sedam godina ili 150.000 kilometara. Početkom 2019. u prodaju dolazi i lifestyle izvedba ProCeed, ali to više neće biti coupe s trima vratima. To je sada lifestyle automobil shooting brake stila i najava nove ere u tržišnom pristupu.

Izdvajamo

Iz drugih medija