KAKO ĆE REAGIRATI PURISTI?

NOVI NISSAN GT-R vjerojatno će imati hibridni pogon, a evo i kako bi mogao izgledati!

 
 Behance Enoch Gabriel Gonzales

Nissan GT-R R35 predstavljen je sada već daleke 2007. godine, a u 12 godina na tržištu dobio je jedno osvježenje u obliku redizajna, no linije su ostale praktički iste. To znači da je GT-R jedan od najstarijih supersportaša na tržištu (u kategoriji onih koje možete kupiti nove), a mnogi se pitaju hoćemo li i kada vidjeti nasljednika – model R36. Prema informacijama koje je Top Gear dobio u razgovoru sa Phillippom Kleinom, članom uprave Nissana koji je između ostalog dogovaran za planiranje budućih modela i strategije, trebamo biti strpljivi. „Da, morate imati vjeru, jer mi imamo. Vozačko iskustvo je veoma visoko na listi prioriteta. Elektrifikacija, odnosno hibridni e-power pogoni jako su zabavni za vožnju, a na kraju krajeva osim zabave u vožnji tako se moguće prilagoditi sve strožim normama”, izjavio je Klein.

Render: Behance Enoch Gabriel Gonzales

Drugim riječima, novi GT-R možemo očekivati, ali s nekom vrstom elektrifikacije, što je sve češći slučaj kod snažnih automobila – između ostalog zbog gore navedenog razloga. Klein nadalje ističe kako inženjeri rade na različitim opcijama, a sve s ciljem zadovoljenja normi. Naravno, tom izjavom samo je potvrdio „špekulacije” da bi mogli vidjeti GT-R R36 u hibridnom izdanju.

Iako bi to značilo dodatnu težinu zbog baterija, Klein smatra kako ne bi bilo negativnih posljedica za vožnju (pa pretpostavljamo kako će inženjeri i konstruktori pronaći način da smanje ukupnu težinu automobila korištenjem lakih materijala). Što će na ovo reći puristi? Sigurni smo kako neće svi biti oduševljeni, no činjenica je zbog sve strožih propisa i normi ovo jedino rješenje da supersportski modeli poput GT-R-a nastave činiti dio ponude proizvođača. Kada ćemo ugledati novi GT-R? Teško je reći, no s obzirom na to da smo u posljednje vrijeme vidjeli niz posebnih verzija (poseban model povodom 50 godina, prerada Italdesigna...) koje su često indikator da je model „pred mirovinom”, nadamo se da nećemo predugo čekati R36...Dotad nam ostaju renderi koje je napravio korisnik Behancea Enoch Gabriel Gonzales.

Render: Behance Enoch Gabriel Gonzales

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:04