AKTUALNO

NOVI VW TOUAREG krenuo u pretprodaju, cijene kreću od 525.000 kuna za dizelaša od 286 KS

 
 VW

Svoj najnoviji model Volkswagen je predstavio na svom najvećem tržištu – u Kini, a novi Touareg kod nas je premijerno prikazan na Zagreb Auto Showu gdje je okrunjen titulom SUPER STAR Zagreb Auto Showa 2018. Treća generacija njemačkog SUV-a postavljena je na MLB platformu koju korite i Audi Q7 te luksuzni Bentleyjev SUV Bentayga te predstavlja prekretnicu koja je dio velike ofenzive modela i tehnologije marke Volkswagen i koja jasno pokazuje što sve njihovi inženjeri i dizajneri znaju i umiju. Touareg se uvodi na tržište s najvećom ponudom sustava potpore, komfornih sustava i sustava upravljanja koji su ikad bili integrirani u jedan Volkswagenov model.

VW

Uz čitav niz sigurnosnih sustava, njemački proizvođač u novom Touaregu prvi put predstavlja potpuno digitalizirani "Innovision Cockpit" koji spaja digitalni instrumente (kokpit s 12-inčnim zaslonom) i veliki 15-inčni(!) zaslon infotainment sustava Discover Premium. Uobičajene tipke ili prekidači više gotovo i nisu potrebni.

VW

Novi Touareg krenuo je u pretprodaju s dizelskim motorom od 286 KS po cijeni od 525.000 kuna, dok službena prodaja kreće u rujnu kada stiže i slabija verzija dizelskog motora s 231 KS. Benzinska izvedba 3.0 V6 TFSI s 340 KS stiže iduće godine.

Mi smo već imali prilike isprobati ovaj SUV na prezentaciji u Austriji. Dojmove iz vožnje možete pročitati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 21:40