ISKLJUČIVO S RUČNIM MJENJAČEM

PRAVI VOZAČKI STROJEVI: Novi Porsche 718 Cayman GT4 i Boxster Spyder ispod poklopca skrivaju 4,0-litreni atmosferski motor snage 420 KS!

 
 Porsche

Porsche je predstavio modele koje su puristi duže vrijeme očekivali – novi 718 Cayman GT4 te 718 Boxster Spyder. Riječ je o vrhu ponude Porsche 718 modela, a odlična vijest je da oba modela ispod poklopca skrivaju novorazvijeni 4,0-litreni atmosferski boxer motor. Snaga iznosi 420 KS uz 420 Nm okretnog momenta. Naravno, snaga se prenosi putem 6-stupanjskog ručnog mjenjača, a ubrzanje do stotke traje 4,4 sekunde. Maksimalna brzina modela 718 GT4 iznosi 304 km/h, dok se 718 Spyder zaustavlja na krajnjih 301 km/h.

Foto: Porsche

Naravno, još važniji od samih brojki je doživljaj koji će ovi modeli vozačima nuditi u vožnji, prije svega zbog kombinacije atmosferskog motora i ručnog mjenjača. Vizualno 718 GT4 crpi inspiraciju s modela GT4 Clubsport, pa je tako dobio fiksni spojler i funkcionalni difuzor koji pridonose 50 posto boljem downforceu u odnosu na standardni model. Impresivno izgleda i 718 Spyder koji mnoge već sada podsjeća na mnogo skuplji Speedster model.

Porsche

Možda nema fiksni spojler, no zato je tu automatski spojler koji se izvlači pri 120 km/h. U unutrašnjosti je sve na svom mjestu – ispred vozača nalazi se GT Sport upravljač bez prekidača, sportska sjedala i naravno mnoštvo neizostavne alkantare.

Obje verzije imaju Porsche Active Suspension Management sustav te su 30 mm niže u odnosu na obične modele. Oni najzahtjevniji mogu doplatiti za keramičke kočnice kao i za „Clubsport” paket opreme koji donosi „kavez”, protupožarni aparat te posebne trkaće pojaseve u 6 točaka. Ove sportske modele već je moguće naručiti, a cijene u Njemačkoj kreću od 93,350 eura za Spyder te 96,206 eura za Cayman GT4. U doba električnih, hibridnih modela i sve češćih crossovera i SUV-ova, lijepo je vidjeti i pravi vozački automobil u ponudi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:23