FOTO, VIDEO

PREMIJERA U ZAGREBU: službeno predstavljen novi Porsche 911 992, poznate su i cijene za osmu generaciju kultnog modela!

Fran Kurelac

 

Jučer je u Zagrebu održana službena premijera nove generacije Porschea 911 kodnog imena 992 čime je označen početak prodaje na domaćem tržištu.  Riječ je o osmoj generaciji kultnog modela koji zauzima posebno mjesto u srcu svih ljubitelja Porschea ali i supersportskih automobila općenito. Na početku prodaje u ponudi su S i 4S inačice koje ispod poklopca skrivaju 3,0-litreni twin-turbo motor snage 450 KS, što je 30 KS više od prethodnika.

Fran Kurelac

Ubrzanje tako traje tek 3,7 sekundi (Carrera S), odnosno 3,6 sekundi u verziji 4S s pogonom na sve kotače. Impresivne brojke, pogotovo kada uzmemo u obzir da je prošla generacija, koju su mnogi smatrali jednim od najboljih sportskih automobila na svijetu, čak 0,4 sekunde sporija. Pritom treba napomenuti kako će kupci koji odaberu Sport Chrono paket ubrzavati 0,2 sekunde brže od gore spomenutih brojki! 

Fran Kurelac
 

Na predstavljanju je posebno zanimljiv bio tzv. 3D Printing na autu pod ceradom, pa smo tako imali prilike vidjeti obrise automobila i različite boje koje su se projicirale na ceradi kojom je bio pokriven 992, nakon čega je uslijedilo i službeno predstavljanje. Pogledajte video:

 

Cijena za novi Porsche 911 S iznosi 1.160.000 kuna, dok verzija 4S kreće na 1.232.000 kuna.  

Izdvajamo

Iz drugih medija