ELEKTRIČARI SU U MODI

PRODANI ODMAH PO DOLASKU NA TRŽIŠTE: Već dva električna Jaguara I-Pace uručena domaćim kupcima!

 
 Jaguar

Jaur I-Pace nedavno se pridružio listi dostupnih električnih automobila na domaćem tržištu. Riječ je o modelu koji vozačima obećava odlične performanse, praktičnost SUV modela i umjetnu inteligenciju. Zahvaljujući bateriji od 90 kWh, maksimalni domet s jednim punjenjem iznosi 475 kilometara, a vlasnici će na brzom punjaču moći napuniti bateriju do 80 posto u samo 40 minuta.

Foto: Jaguar

Za pogon se brinu dva elektromotora snage 400 KS i 696 Nm okretnog momenta, a snaga se prenosi na sve kotače. Uz impresivne brojke I-PACE izgleda atraktivno, poput povišenog coupe modela. Unatoč atraktivnom dizajnu I-PACE je iznimno praktičan. Tako se nudi 656 litara prtljažnog prostora, odnosno 1453 litara kada se preklope sjedala. Kada tome pridodamo činjenicu kako je Jaguar I-Pace okrunio i titulom europskog automobila godine, jasno je kako je sve to rezultiralo velikim interesom kupaca. Tako su i na domaćem tržištu pomalo neočikivano već prodana dva primjerka čija cijena kreće od 615 tisuća kuna. Očito je kako ljudi sve više percipiraju struju kao nešto što se događa "sada", a ne u budućnosti.

Naravno, tome pridonose gore spomenute brojke, ali i sve veća ponuda dostupnih modela. Audi je tako nedavno krenuo s prodajom električnog SUV-a e tron, a na tržištu bi se uskoro trebao pojaviti i električni Mercedes EQC. Kada tome pridodamo i nekoliko Teslinih modela koje je moguće redovito vidjeti u prometu po Zagrebu, jasno je kako struja polako ulazi i u segment luskuznih vozila pa tako masivne terence sa velikim motorima mijenjaju inovativni strujaši...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:44