AKTUALNO

PRVE SLUŽBENE FOTOGRAFIJE: Ovo je novi Audijev SUV Q8 kojeg već nazivaju BMW X6 killerom, ali i Baby Lamborghini Urusom!

 
 Audi

Za danas je u kineskom Shenzhenu zakazana svjetska premijera novog SUV-a iz radionice Audija, a riječ je o serijskoj izvedbi modela Q8 Sport Quattro, direktnog suparnika BMW-u X6 i Mercedesu GLE Coupe. Izgledom se oslanja na studiju Q8 Sport Concept predstavljenoj prošle godine na Salonu automobila u Ženevi s koje serijska izvedba preuzima formu i detalje poput masivne maske hladnjaka i velike usisnike zraka za hlađenje motora. Sportska izvedba Audija Q7 djeluje moćno i dinamično s masivnim stražnjim nosačem krova, a poseban detalj su stražnja svjetla spojena u vodoravnu cjelinu. Vrata su pritom izvedena bez okvira stakala što je još jedan od detalja koji karakterizira coupe automobile.

Foto: Audi

Unutrašnjost je očekivano luksuzna i standardno audijevski hladna, ali sjajno promišljena s velikim digitalnim zaslonima koji očitavaju sve informacije potrebne vozaču, a koža i alkantara su obavezan dodatak kod ovakvih automobila.

Prema fotografijama primjećujemo kako i na stražnjoj klupi ima dovoljno prostora za odrasle osobe bez obzira na spuštajuću liniju krova, koje i same mogu upravljati funkcijama poput klimatizacije putem zaslona osjetljivog na dodir smještenom u stražnjem kraju središnje konzole. Što se tiče prtljažnika, sa 605 litara (preklapanjem stražnje klupe raste do 1755 litara) pruža dovoljno prostora i za dulja putovanja.

Ispod prednjeg poklopca prvo će se naći benzinci i dizelaši koji raspolažu "mild" hibridnom tehnologijom i to 3.0 V6 benzinac od 340 KS te dva 3.0 TDI dizelaša od 231 i 286 KS. Na koncu, novi se Audi Q8 na tržištu očekuje ove jeseni nakon predstavljanja za europsko tržište na Salonu automobila u Parizu do kada će biti poznati i svi detalji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:06