ISTRAŽUJEMO

ŠTETA OD NEVREMENA: Kasko je rješenje, no i bez njega se može doći do odštete za oštećenja izazvana olujnim nevremenom!

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 17.05.2019. u 12:28

Zagreb, 140519.
Bozidara Magovca 109.
U naselju Travno na vozilo hitne pomoci palo je stablo.
Pad stabla na hitnu ublazio je parkirani Hyundai.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

 

Olujni vjetar brzine preko 100 km/h poharao je Zagreb, ali i mnoge druge dijelove Hrvatske te rušio stabla, krovove, fasade...Nastradali su i mnogi automobili - vlasnici sa kaskom u principu nemaju razloge za previše brige. No što ako nemate kasko, a nevrijeme je ostavilo ružnu posjetnicu na vašem autu? Naizgled je to beznadežna situacija, jer hrvatski zakoni su nedorečeni, sudstvo sporo, a na osiguravateljskim policama ono najvažnije često napisano sitnim slovima... No, ipak čak ni to nije dovoljan razlog za odustajanje. Za početak, dobro je problem prijaviti nadležnoj policijskoj stanici ili komunalnoj službi. Uz njihovo izvješće valja priložiti i svu moguću dodatnu dokumentaciju, kao što su fotografije mjesta događaja na kojima se vide posljedice, a po mogućnosti i predmeti koji su uzrokovali oštećenje i mjesto odakle su se pojavili. Zato nije isto ako vam je automobil nastradao naletom kontejnera za smeće, padom dijela sa stambene zgrade ili drva koje je raslo u okućnici grade. Što činiti u takvim situacijama, kome pokucati na vrata za naknadu štete možete pročitati u novom broju Auto kluba. Da - do odštete možete doći i bez kaska - samo treba znati kome se obratiti.

Zagreb, 130519. Trg bana Josipa Jelacica.
Olujni vjetar koji je nocas obarao stabla i cupao krovove ne posustaje ni danas, u centru grada porusio je standove i terase kafica. Na fotografiji: srusene kante za smece u Bauverovoj ulici.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
CROPIX
 

Od ostalih stvari u ovom broju ističemo prvi test nove Toyote Corolle i Ford Fieste Active. Grobnikom smo provozali papreni Renault Megane RS Trophy, a na testu rabljenog ovaj put se našao Citroen C4 Grand Picasso.

 

Uglavnom, i u ovom će se broju pronaći ponešto za svakoga. Ugodno čitanje!

 

Izdvajamo

Iz drugih medija