AKTUALNO

STIGLI SUV LJEPOTAN I OSVJEŽENA PREMIUM LIMUZINA U Hrvatskoj započela prodaja Audija Q3 Sportback i poslovnog A4. Cijene za oba kreću od 277.000 kuna

Fran Kurelac

 

Jučer je u Zagrebu održana domaće premijera dva noviteta iz Audija – novi Q3 Sportback i osvježeni A4. Njihova je prodaja tako i službeno započela te su dostupni u svim Audi salonima.

Krenimo od osvježenog modela A4 – redizajn pete generacije najprodavanijeg Audija ovaj put je uistinu detaljan, pa se tako novosti na karoseriji vidljive su iz svakog kuta. 

 

Tako se na prednjem dijelu ističu nova „Singleframe” maska te redizajnirana prednja LED svjetla koja dolaze standardno, a uz doplatu se nudi i Matrix LED tehnologija.

Promjena ima i na stražnjem dijelu gdje stražnje lampe imaju novi svjetlosni potpis i nešto drugačije dizajniran odbojnik.

Tu si i novi naplaci, a kupcima na raspolaganju stoji 12 različitih boja karoserije. Promjena ima i u unutrašnjosti gdje je osvježeni A4 dobio najnoviji MMI infotainment sustav kojim se upravlja putem 10,1-inčnog zaslona osjetljivog na dodir.

 

Što se tiče motorizacije, nude se različiti benzinski i dizelski motori od 136 KS do 230 KS, pri čemu neki motori imaju  mild-hibridnu tehnologiju s 48-voltnom baterijom.

Vrh ponude čini S4 s dizelašem od 347 KS. Cijene kreću od 277.000 kuna za A4 35 TFSI s benzinskim motorom od 150 KS uparenim s ručnim mjenjačem.

 

Uz osvježeni A4, odmah je predstavljen Q3 Sportback. Riječ je zapravo o agresivnijoj, atraktivnijoj i dinamičnijoj izvedbi modela Q3. S dužinom od 4,5 metara, Sportback izvedba je tek 1,6 cm duža od bratskog Q3, no zahvaljujući coupeovskoj liniji krova (3 cm niži od Q3) i fiksnom spojleru izgleda duže i dinamičnije.

Budući da je međuosovinski razmak jednak kao i kod klasične verzije modela Q3, putnici na stražnjoj klupi koja se pritom može pomicati za 130 mm neće imati problema s prostorom.

Budući da današnji kupci crossovera osim izgleda žele i praktičnost, u Audiju su se pobrinuli da to i ponude, pa tako prtljažnik broji između 530 i 1400 litara.

U ponudi su dizelaši i benzinci snage od 150 KS do 230 KS, a cijene kreću od 277.000 kuna za Q3 Sportback 35 TFSI koji ispod poklopca skriva benzinca od 150 KS uparenog s ručnim mjenjačem. Prvi dizelaš od 150 KS uparen s automatskim mjenjačem starta na 317.000 kuna. 

 

Izdvajamo

Iz drugih medija