TURSKI MODELI

VIŠE NEMA MJESTA ZA PROIZVODNJU 'NORMALNIH' MODELA U NJEMAČKOJ Budući VW Passat će dolaziti iz Turske, a električni ID modeli će se raditi kod kuće

 
 Volkswagen

Iduća generacija VW Passata i Škode Superb proizvodit će se u novoj tvornici Volkswagen grupe u Turskoj u koju će biti uloženo čak 1,09 milijardi dolara!

Godišnje će sa proizvodnih traka sići 300 tisuća automobila, a u tvornici će biti zaposleno 4000 radnika, navodi AutoNews.

Nadalje, spominje se kako je Volkswagen grupa Tursku odabrala zbog povoljnih makroekonomskih prilika.

Dvije trećine ukupne godišnje proizvodnje odnosit će se na novu generaciju VW Passata koji se zasad još uvijek proizvodi u Njemačkoj u tvornici Emden. Naravno, postoji razlog za ovakav potez.

Volkswagen Passat Variant produktion: Final inspection for the Passat Variant

Volkswagen kreće s ofenzivom svojih novih električnih modela (ID obitelj), od koji će se prvi serijski (ID.3) početi proizvoditi već početkom 2020. godine.

Fran Kurelac

S druge strane, Škoda bi prebacivanjem Superba dobila dodatni prostor u tvornici Kvasiny koja je prošle godine zbog sve većeg obujma posla i proširena.

Škoda

Treba napomenuti kako je glasnogovornik VW-a izjavio kako su trenutno u završnoj fazi pregovora oko nove tvornice u Turskoj, što znači da ćemo za potvrdu morati ipak još malo pričekati.

Ipak, AutoNews navodi kako bi proizvodnja trebala započeti 2022. godine.

Ovaj potez zapravo je logično rješenje s obzirom na to da će u portfelju njemačkog proizvođača ipak biti sve veći broj električara...

Izvor: Reuters, AutoNews

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:41