MOGUĆI NOVI KLIJENT

Budući Bugattijev crossover mogao bi biti potpuno električan i pokretan Rimčevom tehnologijom!

 
 Sajdin Osmancevic

Premda se početkom godine pojavila vijest da Bugatti namjerava proizvoditi luksuzni crossover (pod radnim nazivom Spartacus) na temelju Lamborghinija Urusa te da će u tom slučaju novi model vjerojatno koristiti i njegov, dobro poznati 4,0-litreni V8, poznati i često jako dobro upućeni njemački novinar Georg Kacher objavio je u Automobile Magazineu malo drugačiju informaciju.

Sajdin Osmancevic

Prema njemu, za razvoj bi trebao biti angažiran Edag, za proizvodnju bi se trebala pobrinuti Magna Steyr u Grazu, a pogon bi trebao biti potpuno električni. S tim u vezi, Bugatti je već navodno stupio u kontakt s Rimac Automobilima (čijih je 10 posto, podsjetimo, u vlasništvu Porschea) te bi se za temelj cijele priče, ako je istinita, mogla iskoristiti platforma C_Two, zajedno s baterijama i pripadajućim im managementom.

Sajdin Osmancevic

Zanimljivo je, međutim, kako Kacher ovdje ne staje s pričom, nego ide i korak dalje: ako kojim slučajem plan s Rimcem ne upali, Bugatti bi budući model mogao temeljiti na arhitekturi koju će ubuduće koristiti nasljednik Porschea 918 Spyder...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:32