MEMMINGER ROADSTER 2.7

FOTO, VIDEO: RESTOMOD "BUBA" od 210 KS garantira poglede, ali i zabavu u vožnji!

 
 Memminger

Kao što već znamo, Volkswagen je odlučio ugasiti proizvodnju legendarnog modela Beetle. Popularna "Buba" bila je pravi šminker i šteta je što ćemo sve manje primjeraka gledati na cestama. Ipak, njemačka kompanija Memminger odlučila je predstaviti svoju verziju paprene "Bube". Georg Memming, osnivač ove kompanije, krenuo je s restauracijom klasičnih Beetle modela još 1992. godine. Sve je počelo kao hobi, no pokazao se iznimno uspješnim i sve je preraslo u pravi posao.

Foto: Memminger

Ovaj model ima kodno ime Roadster 2.7, a dobio je ime prema 2,7-litrenom zrakom hlađenom boxer motoru koji razvija čak 210 KS uz 247 Nm okretnog momenta. Središnje postavljen motor uparen je s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem, a iako nisu objavljene specifikacije, pretpostavlja se kako je maksimalna brzina veća od 200 km/h. Uz pojačani motor, Roadster 2.7 dobio je i diskove s Porschea 911, novi ovjes, lagane naplatke od 18 cola. Rezultat? Automobil teži tek 800 kg i sigurni smo kako je prilično zabavan za vožnju. Vizualno automobil izgleda atraktivno budući da je uz nove naplatke dobio i proširenu karoseriju. Agresivnom dojmu pridonosi i stražnji spojler, a izbočenja straga koja podsjećaju na Targa modele zapravo služe skrivanju "roll-barova", ali i za hlađenje motora.

U kompaniji napominju kako je naglasak stavljen na vožnju, pa tako u unutrašnjosti nema multimedijskog sustava, već pažnju vozača okupiraju tek klasični analogni brojčanici. Zasad se Roadster 2.7 nudi samo kao koncept kojim su htjeli pokazati za što su sposobni. Ipak, ako se pokaže interes, u Memmingeru će napraviti 20 primjeraka po zasad nepoznatoj cijeni.

Memminger

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:57