JEDAN OD 500 PRIMJERAKA

IKONA 80-IH: NAJOČUVANIJI PRIMJERAK Forda Sierre Cosworth RS500 ide na aukciju, očekivana cijena preko 125 tisuća eura!

Silverstone Auctions

Na brojčaniku stoji tek nešto više od 9 tisuća kilometara,a iz aukcijske kuće napominju kako je automobil u perfektnom stanju...

Ikona 80-ih, Ford Sierra Cosworth RS500 u odličnom stanju idući će se tjedan naći na aukciji u sklopu NEC Classic Motor Show-a. S obzirom na očuvanost ovog primjerka, kao i činjenicu da na brojčaniku stoji tek 9656 kilometara (6037 milja), cijena koju će postići mogla bi biti iznimno visoka. Podsjetimo, riječ je o posebnoj verziji Sierre Cosworth koja je proizvedena u 500 primjeraka, a ispod poklopca skriva 2,0-litreni Cosworthov motor snage 224 KS.

 

Foto: Silverstone Auctions

Verzija RS500 bila je rezervirana za tržište Velike Britanije, a samo 56 primjeraka izašlo je iz tvornice u bijeloj boji. Ovaj primjerak je većinu svog životnog vijeka proveo u garaži, a posebno je impresivno što na njemu nisu napravljene nikakve dorade. "Jako malo automobila dolazi u ovako dobrom stanju i s tako malom kilometražom. Sierra Cosworth RS500 je istinski kolekcionarski automobil, a ovo je zasigurno najbolji primjerak koji sam dosad vidio", izjavio je Nick Whale iz aukcijske kuće Silverstone Auctions koja je zadužena za prodaju. Nedavno smo pisali o jednom primjerku koji je postigao cijenu od 125 tisuća funti, a budući da se ovaj nalazi u još boljem stanju, ne sumnjamo kako će budući vlasnik keširati još veći iznos.

Izdvajamo

Iz drugih medija