VIDEO

LUDA UTRKA: Mercedes A45 AMG protiv BMW-a M2 Competition, Audija RS3 te VW Golfa 7 R! Pogledajte koji se pokazao najbržim

Carwow youtube screenshot

 

Britanski Carwow i ovaj je vikend izbacio još jedan u nizu videa u kojim na utrci ubrzanja uspoređuju različite automobile.

Ovaj put glavni akteri su Mercedes A45 AMG S, papreni hot hatch s najsnažnijim 2,0-litrenim četverocilindrašem na tržištu (421 KS i 500 Nm) kojeg su suprotstavili BMW-u M2 Competition, Audiju RS3 te Volkswagenu Golfu 7 R.

Kako stvari stoje na papiru? Naspram Mercedesa sa 421 KS, BMW unatoč tome što ima dva cilindra više i 3,0-litreni motor ipak broji 10 KS manje (410 KS), a u utrci ubrzanja stražnji pogon će dodatno otežati stvari.

S druge strane, Audi RS3 sa 2,5-litrenim motorom snage 400 KS i 480 Nm okretnog momenta i pogonom na sve kotače trebao bi biti blizu, dok je Golf 7 R biti pravi autsajder. Kako je prošao obračun pogledajte u videu:

 

Dakle, Mercedes A45 AMG S uvjerljivo startao i najbrže odradio utrku na 402 metra. Uslijedila je utrka s letećim startom u kojoj je BMW demonstrirao svoj višak snage, dok se kod zaustavljanja najboljim pokazao Audi RS3...

Izdvajamo

Iz drugih medija