FENOMEN

MOKRI SAN TUNERA: NOVI SUZUKI JIMNY kao minijaturna G-klasa 4×4² osvanuo i u preradi Wald Internationala

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 15.02.2019. u 13:24

Wald

 

Već nakon pojavljivanja prvih službenih fotografija većina se složila kako maleni Suzuki Jimny podsjeća na Mercedes G-klase u smanjenom izdanju (koji je već desetljećima sam po sebi meta brojnih tunera), pa ne čudi ni da se manija oplemenjivanja dodacima reflektirali i na japanski minijaturni terenac.

 

već smo imali priliku vidjeti neke od prerada poput one Liberty Walka, a posljednja koja se pojavila jest Suzuki Jimny Black Bison japanskog tunera Wald International. Njihova prerada inspiraciju crpi s modela Mercedes G500 4×4² a rezultat je vrlo zanimljiv.

Wald
 

Jimny Black Bison lakiran je u matiranu crnu boju s prednjom maskom izvedenom u stilu G-klase, "grbom" na poklopcu motora, okruglim farovima te LED dnevnim svjetlima. Gledano s boka i straga sličnosti s G-klasom su jasno vidljive - prošireni blatobrani iznad kotača te masivniji branik. Pritom je peti, rezervni kotač uklonjen, dok LED svjetla pronalazimo i iznad vjetrobrana.

Wald
 

Wald je doradio i ovjes, karoserija je sada bitno viša nego kod serijskog Jimnyja, no maleni 1,5-litreni benzinac ostaje u serijskoj varijanti od 102 KS i 130 Nm. U svakom slučaju ovakva prerada će vlasnicima priuštiti puno pažnje na gradskim ulicama nego na terenu, gdje mu zapravo i jest mjesto.

Wald
 

Izdvajamo

Iz drugih medija