BARIKADA OKO AUTOMOBILA

NEVJEROJATNA PRIČA: Mercedes CLA u vlasništvu car sharing kompanije završio kao „taoc” nezadovoljnog vlasnika parkirališta koji sada traži otkupninu!

 
 Kiro 7 screenshot

Riječ taoc obično povezujemo s oružanim pljačkama i otmicama, no ovaj put priča je potpuno drugačija. Naime, Dan Smith iz Seattlea ostao je neugodno iznenađen kada je otkrio da je netko ispred njegove kuće parkirao Mercedes CLA koji je dio Car2go car sharing sustava. Jedan od korisnika koji ga je koristio jednostavno nije mogao pronaći parking pa se parkirao na Smithovo privatno mjesto ispred kuće. Naravno, Smith je zatim odlučio pozvati „pauka”, no tri kompanije su ga odbile budući da automobil nije blokirao promet, a nije postojao niti jasan znak da je mjesto privatno.

Prema informacijama televizijske postaje KIRO 7 koja je napravila i izvještaj o ovoj temi, Smith je zatim nazvao ljude u kompaniji Car2go i rekao im da imaju dva sata da pomaknu CLA. To se nije dogodilo, i tada kreće nevjerojatan dio priče. Smith naime odlučuje Mercedes s CLA uzeti kao „taoca”, oko njega stavlja barikadu i ne dopušta nikome da odveze automobil dok mu Car2Go ne isplati naknadu. A ona po njegovoj računici iznosi 300 dolara koliko ga je stajala barikada, 65 dolara za trošak skladištenja kao i dodatnih 500 dolara naknade za uznemiravanje jer su korisnici car sharing sustava htjeli doći do automobila...Moramo priznati kako zvuči prilično nevjerojatno, ali i hrabro na takav način davati uvjete kompaniji kao što je Car2go koja se odmah oglasila po ovom pitanju. U izjavi za AP napomenuli su: „Nećemo dopustiti ovakvo ponašanje koje uključuje ilegalno držanje naše imovine čime nas se onemogućuje da stanovnicima Seattlea omogućimo prijevoz.”

Iako ovo vide kao pokušaj iznude, u kompaniji su izjavili kako im je u interesu ovaj problem riješiti što prije i to bez odlaska na sud, pa preostaje vidjeti kako će cijela priča na kraju završiti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:29