POVIŠENA PODNICA I LICE A-KLASE

RENDER: Ovako bi mogla izgledati druga generacija Mercedesa GLA koji službenu premijeru ima krajem godine!

 
 Kolesa.ru

Mercedes ove godine ima pravu ofenzivu novih modela. Nakon što smo vidjeli osvježeni GLC koji je nedavno stigao i na naše tržište, predstavljen je i GLB koji će upotpuniti prazninu između modela GLC i GLA. A upravo će GLA uskoro biti predstavljen u svom novom ruhu. Naime, druga generacija imat će premijeru krajem godine, a zahvaljujući kombinaciji špijunskih fotografija i grafičkih dizajnera s ruske stranice Kolesa.ru, sada imamo prilike vidjeti kako bi novi GLA mogao izgledati. Prema renderima automobil izgleda odlično, a u skladu s očekivanjima preuzeo je novo lice s A-klase (tzv. „lice predatora”). Naravno, u odnosu na kompakt ističe se mišićavijim nastupom kao i tamnim plastikama karakterističnim za crossover modela.

Kolesa.ru

Ponuda motora trebala bi biti ista kao i kod A-klase, što znači da će se nudi 1,3-litreni turbobenzinci razvijeni u suradnji s Renaultom, dvolitrene verzije za one zahtjevnije, ali i dizelaši snage od 116 KS do 190 KS. Vrh ponude činit će GLA 35 i GLA 45 AMG koji će vjerojatno biti predstavljeni tek dogodine.

Kolesa.ru

U Mercedesu su poznati po svojem pristupu prema kojem treba zadovoljiti sve tržišne niše, pa je jasno kako po njima ima smisla nuditi GLA i GLB koji će zapravo po dimenzijama i namjeni biti vrlo slični. Ipak, marketinški tim procijenio je kako je riječ o ispravnom potezu, što potvrđuju i odlični globalni prodajni rezultati Mercedesa. Kada tome pridodamo činjenicu kako se više od 30 posto prodaje Mercedesa odnosi na SUV modele, jasno je u kojem smjeru proizvođači razmišljaju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:28