VELIKA FOTOGALERIJA

ŠOPING IZ SNOVA: Pogledajte kako izgleda dućan u kojem se mogu naći baš svi rezervni dijelovi, od svjetala za Mercedes W124 do naplataka za BMW M4

 
 Ken Salto

Muškarcima odlazak u dućane najčešće predstavlja „nužno” zlo, a često u šopingu ne mogu izdržati niti pet minuta. Ipak, ovaj dućan mjesto je gdje bi svaki ozbiljni zaljubljenik u automobile mogao provesti sate tražeći ili samo gledajući dijelove. Riječ je o japanskom dućanu „Up Garage” u kojem se može naći mali milijun rezervnih dijelova, a posebnu čar daje njihova raznovrsnost. Tako ćete u jednom kutu naći svjetlo za Fiat 500, u drugom će vas čekati naplaci za BMW M4 Competition. Pogled dalje otkriva niz ispušnih sustava, a ako vam treba lampa za Mercedes W124 – nema problema, Up Garage je ima u ponudi.

Ken Salto

Želite li zamijeniti volan, čeka vas težak posao jer ćete moći birati između stotina opcija, od originalnog pa sve do različitih „aftermarket” opcija s potpisima poznatih tuning kuća. Kako sve funkcionira? Up Garage posluje s rabljenim dijelovima, a na svaki dio nude i tjedan dana garancije i mogućnost zamjene (ako slučajno kupite dio koji vam ne odgovara). Nudi se veliki broj „aftermarket” dijelova, ali i OEM dijelova budući da veliki broj ljudi u Japanu dorađuje svoje automobile pa tako Up Garage otkupljuje njihove originalne dijelove.

Ken Salto

Cijela priča krenula je 1999. godine kada je Makoto Ishida u Tokiju osnovao prvi dućan, a do danas su otvorili čak 150 poslovnica diljem Japana. Mi smo sigurni kako bismo, da u blizini kuće imamo ovakvo što, redovito bili posjetitelji, makar i samo gledali i divili se dijelovima. Dodatnu čar dodaje činjenica kako svaki dućan ima drugačije dijelove (jasno, budući da nabavljaju rabljene dijelove), a sami inventar se stalno mijenja pa tako svaki odlazak u dućan predstavlja novu avanturu.

Ken Salto

Budući da muškarci ovdje mogu provesti sate, predlažemo investitorima koji grade shopping centre da ih sagrade u blizini Up Garagea (ili još bolje, neka ponude japanskoj kompaniji mjesto unutar centra) budući da će na taj način muškarci napokon moći sa smiješkom na licu ići u shopping sa svojim boljim polovicama. Kako izgleda dućan pogledajte u velikoj fotogaleriji:

Foto: Ken Salto

Izvor: Jalopnik

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:50