KADA NEĆE ALFA, HOĆE ONI

TALIJANSKA KOMPANIJA POKAZALA "NASLJEDNIKA" ALFE 4C: Ovo je Alfa Romeo Mole Costruzione Artigianale!

 
 Mole Automobile

Ovaj jedinstveni model sa slika baziran je na Alfi Romeo 4C, a potpisuje ga talijanska kompanija Mole Automobile. Kodno ime je Alfa Romeo Mole Costruzione Artigianale 001, a moramo priznati kako automobil izgleda vrhunski! Prednji dio izgleda agresivno, a uz proširenu karoseriju ističu se nova svjetla slična onima na Giuliji. Stražnji kraj podsjeća na modele s potpisom Zagata, a unutrašnjost je također dorađena. Plastični elementi zamijenjeni su aluminijski, a tu su i novi kvalitetniji materijali.

Foto: Carscoops, Mole Automobile

Nije poznato je li serijski 1,8-litreni motor od 237 KS (iz Alfe 4C) pojačan, no vjerujemo kako ćemo ubrzo znati više detalja. Naime, ovaj automobil će javnosti biti predstavljen na salonu automobila u Torinu koji sutra otvara svoja vrata medijima. Već serijskih 237 KS model 4C do stotke potjera za 4,1 sekundu, a maksimalna brzina iznosi 257 km/h što je i više nego dovoljno. Ipak, moguće je da su u kompaniji Mole Costruzione odlučili dodatno zapapriti stvari. Uz automobil je predstavljena i linija posebno dizajniranih torbi koje će vozač i suvozač moći koristiti.

Iako su u FCA grupi ovaj vikend najavili kako će u idućih nekoliko godina na tržište plasirati Alfu GTV (Giulia Coupe) i nasljednika 8C. Iako se za model 4C ne spominje nasljednik, ovaj model mogao bi preuzeti "neslužbenu titulu nasljednika".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:42