VIŠEMILIJUNSKA ODŠTETA

VIDEO: IZGORIO U NESTRUČNO POPRAVLJENOJ RABLJENOJ Hondi, tužio pa dobio odštetu od čak 42 milijuna dolara!

Neprofesionalno odrađen popravak poremetio je čvrstoću karoserije pa je par nakon nesreće pretrpio teške ozlijede. Njihov odvjetnik je odmah primjetio nepravilnosti na automobilu, a slučaj je ovih dana završen isplatom višeimilijunskog iznosa na račun bračnog para
 Yotube screenshot

Bračni par iz Texasa dobio je odštetu od čak 42 milijuna dolara nakon što je otkriveno da je njihova Honda Fit (Jazz u Europi) prethodno nestručno popravljena, što je za krajnju posljedicu imalo katastrofalno uvijanje karoserije i na kraju zapaljenje automobila, što je rezultiralo teškim ozljedama bračnog para. Nesreća se dogodila u prosincu 2013. godine kad je na Hondu Fit frontalno naletio drugi automobil. Nakon udarca Honda je pretrpjela ogromna oštećenja da bi se naposljetku i zapalila, a vozač Matthew i njegova žena ostali su zarobljeni u kabini. Nakon što su ih izvukli iz gorućeg automobila, Matthewu su ustanovljene opekline četvrtog stupnja zbog čega je čak tri godine proveo u bolnici, a sam navodi kako i dalje osjeća bolove.

Nakon nesreće par je unajmio odvjetnika koji je vrlo brzo otkrio da je Honda Fit koji su kupili prethodno bila razbijena, o čemu prilikom kupnje nisu bili obaviješteni. Osim što su bili prevareni, u ruke su dobili ključeve ne samo prethodno razbijenog, već i loše popravljenog vozila. Naime, odvjetnik je odmah uvidio da je karoserija automobila pretrpjela prevelika oštećenja s obzirom na jačinu udarca. Daljnjim istraživanjem otkrio je da je automobil prethodno bio razbijen i popravljen, ali na jeftin i nepropisan način. Naime, krov nije zavaren za ostatak karoserije, već je zbog ušteda je odlučeno da se umjesto toga krov zalijepi za karoseriju. A upravo je takav neprofesionalno odrađen popravak poremetio čvrstoću automobila koji je prilikom udarca pretprio značajnu štetu što je za posljedicu imalo nemogućnost otvaranja vrata.

Ovaj slučaj tu ne staje, jer sada kompanija koja je odradila popravak tuži osiguravajuću kuću tvrdeći kako su upravo ljudi iz osiguranja inzistirali da se krov lijepi pod prijetnjom da skuplju verziju popravka (i jedinu ispravnu) neće platiti. Nakon što su dobili slučaj, Matthew i Marcia Seebachan izjavili su kako se nadaju da će ova presuda "spasiti" ljude kojima bi mogli biti "podvaljeni" prethodno razbijeni automobili. Naime, nakon ovako visoke odštete sumnjamo da će prodajna kuće htjeti upuštati u takvo "podvaljivanje" prethodno oštećene robe bez upozorenja. Ovo je još jedan dokaz kako je u SAD-u kupac "bog" i da mnogi zakoni štite prevarene kupce. Spomenuti par to je nažalost iskušao na svojoj koži, no multimilijunski iznos sigurno će barem malo ublažiti njihovu bol.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:51