PENJAČ ZA POŽELJETI

VIDEO: JE LI OVO NAJPOSEBNIJI GOLF 2 IKAD? S 4Motion pogonom i 2.0 TSI motorom od 600 KS leti kroz zavoje!

Vlasnik je automobil slagao 15 godina, a osim motora promijenjeni su pogon i mjenjač, a ugrađen je i body kit po uzoru na DTM bolide.
 Youtube screenshot

Na YouTubeu je osvanuo video brutalno sređenog Volkswagen Golfa druge generacije. Riječ je projektu koji je počeo 2000. godine kada je Karl Schagerl iz Austrije odlučio da mu treba zabavan i jeftin automobile s pogonom na sve kotače s kojim će se moći zabaviti u snježnim uvjetima. U sljedećih 15 godina slagao je svoj “projektni auto”. Na Golf II tako je ugradio moderni 4Motion pogon na sve kotače kao i 2,0-litreni TSI motor iz Golfa V. Naravno, nakon toga je uslijedilo tuniranje motora, a sada kada je projekt gotov auto razvija čak 600 KS uz 650 Nm okretnog momenta.

Motor je uparen s novim sekvencijalnim KAPS mjenjačem. Kako bi izgled pratio performanse, ugrađen je novi „body kit“ u stilu DTM bolida. Masivni odbojnici i spojleri neke će podsjetiti i na legendarnu Grupu B. Moramo priznati kako Golf u jurnjavi kroz zavoje izgleda (i ide) impresivno, a dojmu pridonosi i vrhunski zvuk uz neizostavnu pucnjavu iz auspuha. Pogledajte ga u akciji:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:59