OBRAČUN TITANA

Video: Može li se serijski Porsche 911 Turbo S od 580 KS nositi s prerađenim Nissanom GT-R od 700 KS? Evo i odgovora!

Startalo se tri puta is stajanja: u prvoj od tri utrke, pakleni duo je sprintao s linije vrlo izjednačeno, ali kako se brzina povećavala, dodatna snaga prerađenog Nissana pomogla mu je odnijeti prvu pobjedu...
Porsche vs. Nissan
 Youtube screenshot

Kad je ovog proljeća predstavljen novi Porsche 911 Turbo S generacije 992 pri pogledu na brojke odmah je bilo jasno kako je riječ o serijskom automobilu s najboljim ubrzanjem na svijetu ikad, a što se kasnije potvrdilo I na testovima raznih inozemnih redakcija s komentarima kako novi 911 Turbo S ima "vražji okretni moment" kao i "pakleno ubrzanje".

Zato je ekipa s YouTube kanala 888MF usporedila prošlu generaciju 991.2 (koji je također energana na kotačima) s prerađenim Nissanom GT-R od 700 KS, a rezultati nakon tri starta su iznenađujući. No nećemo odmah sve otkrivati.

Na crti s Godzillom se doduše našla izvedba Turbo S Cabriolet koja kao i coupe verzija raspolaže s 580 KS i 750 Nm izvučenih iz 3,8-litrenog twin-turbo boxer motora i gdje se snaga pušta na sva četiri kotača.
Za ubrzanje iz stajanja do 100 km/h dovoljno je 2,9 sekundi (coupe 2,8 s). Nissan također raspolaže s turbo motorom od 6 cilindara koji nisu položeni već stoje u "V" i s pogonom na sva četiri kotača, koji serijski raspolaže ovisno o godištu od 450 do 570 KS i s više od 600 Nm. Zato mu je suprotstavljen modificirani model s oko 700 KS, kako se može doznati iz videa.

Startalo se tri puta is stajanja: u prvoj od tri utrke, pakleni duo je sprintao s linije vrlo izjednačeno, ali kako se brzina povećavala, dodatna snaga prerađenog GT-R-a pomogla mu je odnijeti pobjedu. U drugoj utrci vozač Porschea aktivira Porsche Sport Response tipku što Porscheu na 20 sekundi osigurava optimalno ubrzanje usuglašavanjem motora i mjenjača kad turbopunjači pređu u overboost.
U drugoj utrci 911 je krenuo nevjerojatno, kao da se ispalio s mjesta i unatoč svom nedostatku snage uspio zadržati vodstvo do samog kraja. Što se dogodilo u trećoj i posljednjoj utrci? To ćete morati sami saznati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:32