NEOČEKIVAN REZULTAT!

VIDEO: STAKLA NA STAROM VOLKSWAGENU GOLFU IV ČVRŠĆA SU OD CYBERTRUCKOVIH! Pogledajte sve pokušaje razbijanja, od čelične kugle, zračne bazooke...

    AUTOR:
    • Tin Koren

  • OBJAVLJENO:
  • 28.03.2020. u 22:24

Youtube screenshot

 

Tesla je predstavljanjem velikog kamioneta Cybertruck šokirao svijet. Automobil je napravljen od čvrstog čelika, a stakla su trebala biti neprobojna. No već na samoj prezentaciji Elon Musk je uspio slomiti bočno staklo bacanjem čelične kugle u njega.

Brojni kritičari odmah su krenuli ismijavati Muska zbog neuspjelog pokušaja, ali poznati YouTube kanal CarHax otišao je korak dalje.

Snimio je test kojim pokazuje da su čak i stakla na starom Volkswagenu Golfu čvršća od Cybertruckovih.

Naime, Musk je prilikom prezentacije bacio čeličnu kuglu rukom, a ono se odmah razbilo.

S druge strane, koliko god je to puta pokušavano u videu CarHax-a na Golfu „četvorci“, ono jednostavno nije pucalo.

Autori videouratka stoga su isprobavali brojne načine za razbijanje stakla na Golfu. Udarano je čekićem, maljem, gađano je i krumpirima, teniskim lopticama te metalnom kuglom, ali ono nije pucalo.

 

No rješenje za razbijanje stakla konačno je dosegnuto kad se autor dohvatio tzv. Bazooke pogonjene pritiskom zraka.

Ubacio je u nju čeličnu kuglu, namjestio pritisak na jedan Bar te povukao okidač. Kugla je proletjela kroz oba stakla stražnjih vrata na Golfu te napravila značajnu rupu u nekoliko metara udaljenom zidu.

 

S obzirom na to da je kugla letjela brzinom od gotovo 54 km/h, što je znatno veća brzina od Muskovog testa, CarHax je službeno dokazao čvrstoću Golfovih stakala ksko su čvršća od onih na Cybertrucku...

Izdvajamo

Iz drugih medija