VIDEO

VIDEO: U STARI TRAKTOR UGRADIO VR6 MOTOR IZ GOLFA! Sada mu sa 276 KS nema ravnog jer zna da će mu ovaj 'swap' osigurati pobjedu na 'tractorcrossu'!

 
 litenforbannadtratra Instagram screenshot

Volkswagenov VR6 motor vole tuneri diljem svijeta, pa tako isti često završi u različitim projektima. Ipak, ovaj je slučaj posebno zanimljiv budući da je VR6 motor ugrađen u – traktor.

Da, dobro ste pročitali! Za sve je „kriv” švedski vozač utrka Emil Sjödahl koji je svoj traktor odlučio urediti za utrke.

U serijskom izdanju njegov Massey Ferguson iz 1958. godine brojao je oko 35 KS, no nakon što je Sjödahl ugradio 2,8-litreni VR6 preuzet sa Golfa iz 1992. godine, stvari se drastično mijenjaju.

Na valjcima je izmjereno 278 KS, a vidljivo je kako izgleda jurnjava u gotovo 300 KS snažnom traktoru budući da se Sjödahl bavi „tractorcrossom”. Kao što samo ime govori, riječ je o utrkama traktora, a kako ova jurilica izgleda u akciji pogledajte u videu:

Na svom je profilu Sjödahl objavio kako do sljedeće utrke koja je zakazana za lipanj ove godine planira ugraditi novo kvačilo, ovjes i kočnice...U svakom slučaju, jedan od najluđih VR6 „swapova”...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 21:09