DOSAD NEVIĐEN PROJEKT

ŽELITE TESLU MODEL 3 U KABRIO IZDANJU? Nema problema, kompanija iz Kalifornije to nudi za 39,500 dolara...

 
 Newport Convertible Engineering

Iako kod nas možda predstavlja pomalo i egzotičnu pojavu na cesti, Teslin Model 3 u Kaliforniji je svakodnevna pojava. Pritom mogućnosti personalizacije i nisu najbolje, odnosno nudi se nekoliko boja i naplataka i priča o individualizaciji tu staje. Znamo kako se u Kaliforniji, posebno u Los Angelesu, vozači vole isticati posebnim verzijama i neobičnim modelima, a to su prepoznali u kompaniji Newport Convertible Engineering. Oni se već 37 godina bave konverzijama, a posljednja u nizu vezana je uz Teslu Model 3. Nudi se naime - pretvaranje ovog električnog sedan modela u - kabriolet!

Foto: Newport Convertible Engineering

Pritom sami proces traje 2 do 3 mjeseca, a kompanija u tom procesu reže dijelove karoserije te naknadno nadodaje nove elemente koji se zavare za karoseriju. Tu su i dodatna očvršćenja kako bi kvaliteta vožnje ostala na sličnoj razini kao i kod serijske izvedbe.

Sa slika je vidljivo kako B-nosači primjerice ostaju na svom mjestu, no stražnji kraj je zato u potpunosti izmijenjen. Želite li platneni krov koji morate spustiti ručno - konverzija stoji 29,500 dolara. Kupci koji žele automatski pomični krov keširat će 39,500 dolara.

Ono što je sigurno jest da će vozači biti primijećeni gdje god se pojavili. Tko voli neka izvoli...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:01